Bal na Mažurancu za starije idealno je mjesto za provod ovog Adventa u Zagrebu

Luka Kalac
2. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Napokon počinje najljepše doba godine u svijetu, kod nas, pa tako i u Zagrebu. Višestruko nagrađivana manifestacija Advent u Zagrebu počinje već ovog vikenda i trajat će sve do 7. siječnja. Program je stvarno bogat, a posebno zanimlji je Bal na Mažurancu za starije osobe.

Advent u Zagrebu plakat

Advent u zagrebu | Foto: Facebook/Grad Zagreb

Tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu danas počinje Advent u Zagrebu. Riječ je o jednom od najiščekivanijih perioda u metropoli, a sve je detaljno predstavljeno na konferenciji za medije u povodu najave programa Grada Zagreba za 2023. godinu.

– Ove godine nastavljamo suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i Javnom ustanovom Maksimir u provođenju novog, transparentnog koncepta Adventa s ciljem poticanja kreativnosti te visoke kvalitete ponude adventskih sadržaja, počeo je konferenciju za medije gradonačelnik Tomislav Tomašević prije nekoliko tjedana kad je, zajedno s ostalim gostima, najavljivao Advent.

Zbog brojnih građevinskih radova, Adventa neće biti na Gornjem gradu. Međutim, uz prošlogodišnje lokacije na Europskom trgu, Zrinjevcu i Strossmayerovom trgu, dodatno se otvaraju nove lokacije u pješačkoj zoni i na Trgu bana Jelačića.

– Dječji program bit će ovog puta u parku Ribnjak, veselo je najavila direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Bal za one starije

Među još nekim novitetima, najavili su program za starije građane kako bi i njih uključili u ovaj blagdanski period.

– Bal na Mažurancu osmislili smo i za naše starije sugrađane gdje ćemo doslovno imati prostor za urbani bal. Istražujući tu lokaciju otkrili smo da je tamo prije 100 godina postojala popularna restauracija Kolo gdje se na platou 20-ih godina nerijetko događao plesnjak, to ćemo sada rekreirati, objasnio je Damjan Geber, osnivač i direktor Kreativnih brigada na tadašnjoj konferenciji za medije.

Uz sve to, bitno je napomenuti kako je ovogodišnja tema Adventa – kaleidoskop! U tom je ruhu okićen cijeli grad, a Baš Naš festival već se počeo odvijati na glavnom trgu. Popratit će brojne izlagače i glazbeni program.

Svi naši stariji građani pozvani su i ovom prilikom da pokažu svoje plesne sposobnosti na Mažurancu, ali i, naravno, u ostatku grada gdje će uživati do 7. siječnja iduće godine kad se službeno zatvara Advent.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap