Bakina kuhinja: Slana rolada od špinata ili ajvara koja je najfinije predjelo

Ana Kanazir
4. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Slana rolada se jednostavno radi, a treba vam nekoliko sastojaka. Biskvit se može raditi s dodatkom ajvara ili pak špinata, dok je punjenje od sirnog namaza i paprika. Možete u njega dodati i šunku ili sir. Osim što su fine i izgledom su vrlo primamljive jer su šarene i zanimljive.

Slane rolade od špinata i ajvara na drvenom podlošku servirane sa slaninom i kobasicama

Slana rolada od ajvara i špinata | Mirovina.hr

Slana rolada je odlično jelo koje možete napraviti gostima. Jako su ukusne, jednostavno se rade, a punjenje se može prilagoditi. Donosimo recept za rolade od ajvara i špinata.

SASTOJCI:

Biskvit s ajvarom

  • 4 jaja
  • 2 dcl tekućeg jogurta
  • 5 žlica ajvara
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli

Biskvit sa špinatom

  • 4 jaja
  • 2 dcl tekućeg jogurta
  • 5 žlica špinata
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli

Punjenje

  • Sirni namaz
  • Paprike
  • (po želji šunka i sir)

PRIPREMA:

Izmutite jaja, dodajte jogurt i ajvar (ili špinat, ako radite ovu verziju) i sjedinite. Posolite, dodajte brašna i prašak za pecivo. U lim za pečenje stavite papir za pečenje i ulijete smjesu. Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice i izvadite slani biskvit s papirom iz lima za pečenje, ostavite da se malo ohladi sa strane.

Nakon što se ohladi premažite punjenjem koje ste prethodno pripremili od sirnog namaza i paprika nasjeckanih na male komadiće. Na to po želji možete onda rasporediti i šunku i sir. Roladu rolajte pomoću papira za pečenje i malo je stisnite rukama. Prije serviranja ostavite malo u hladnjaku da se ohladi.

Copy link
Powered by Social Snap