Bakina kuhinja: Punjene kiflice mekane kao duša oduševit će baš svakoga

Ana Kanazir
18. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Punjene kiflice su odlično predjelo ili prilog koji možete poslužiti ukućanima ili gostima. Sastojci su vrlo jednostavni, a okus će sigurno sve oduševiti. Možete napraviti kiflice punjene šunkom i sirom ili pak prazne koje ćete posipati sezamom ili sjemenkama.

kiflice sa sjemenkama u zdjeli

Kiflice | Foto: Mirovina.hr

Punjene kiflice su odličan način za iznenaditi sve oko sebe, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Recept uvijek možete prilagoditi svojim preferencijama, a možete ih i puniti čime želite. Također, uvijek možete napraviti i duplu smjesu ili dio tijesta zamrznuti.

SASTOJCI:

  • 700 grama glatkog brašna
  • 10 grama soli
  • 10 grama šećera
  • 7 grama suhog kvasca
  • 50 militara ulja
  • 75 grama maslaca
  • 2 decilitra hladnog mlijeka
  • 1 čašica jogurta
  • 1 velika žlica octa
  • Nadjev po želji
  • Jaje za premazivanje

PRIPREMA:

Pomiješajte brašno, sol i šećer. Dodajte suhi kvasac i još jednom pomiješajte. Ulje i maslac rastopite na vatri. Kada se sve rastopilo udaljite s vatre i dodajte jogurt, mlijeko i ocat pa sve dobro pomiješajte. Kako biste dobili tijesto, dodajte postepeno suhe sastojke u mokre dok istovremeno sve miješate kuhačom, a potom i rukom dok ne dobijete glatko tijesto.

Tijesto par puta bacite u zdjelu i pospite po njemu malo brašna. Ostavite da odstoji oko 45 minuta. Nakon toga tijesto izvadite iz zdjele, podijelite ga u dva dijela i razvaljajte ga u obliku kruga. Potom ga izrežite na kriške. Dodajte nadjev po želji (šunka, tvrdi sir ili samo kravlji sir) i zarolajte.

Premažite sve mlijekom i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga premažite sve jajem i po želji posipajte sezamom, sjemenkama ili solju. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pustite da se peče oko 20 minuta.

Ako želite napraviti više kiflica, samo poduplajte smjesu. Jednako tako, možete i smanjiti gramažu sastojaka, ako želite dobiti manje kiflica.

Slane rolade od špinata i ajvara na drvenom podlošku servirane sa slaninom i kobasicama
Bakina kuhinja: Slana rolada od špinata ili ajvara koja je najfinije predjelo
Bakina kuhinja: Pogačice sa sirom koje će oduševiti cijelu obitelj
Copy link
Powered by Social Snap