Bakina kuhinja: Pljeskavice od oslića su odlično rješenje za sve koji možda ne vole ribu, a poste

Ana Kanazir
2. travnja 2023.
Novosti
A- A+

Bliži se Veliki petak, a mi vam donosimo ideju kako napraviti ribu, ali na nešto drugačiji način. Ovakvu ribu će sigurno jesti svi ukućani, pa i oni kojima riba nije toliko draga. Sve što vam treba su oslić, malo povrća, začina i naravno ulje. Napravite pljeskavice od oslića i ostavite ukućane u pozitivnom šoku.

Pljeskavice od oslića

Pljeskavice od oslića | foto: Ilustracija, Pexels, Pixabay

Na Veliki petak se posti, a kako ne biste recepte tražili u zadnji tren, donosimo vam jedno jelo koje se može jesti uz krumpir salatu, krumpir ili blitvu. Ako ovo jelo želite servirati unucima, možete pljeskavice od oslića staviti u pecivo za hamburgere i dodati neke dodatke kao što su umaci ili salata.

riba
Istraživanje potvrdilo: Konzumacija ribe i morskih plodova može biti dobro za jedan organ

Sastojci:

  • 1 kg oslića
  • Vezica povrća za juhu
  • 4 jaja
  • Češanj češnjaka
  • Glavica luka
  • Začini kao što su papar, sol, mješavina začina, dalmatinski začini, mljevena crvena paprika
    Ulje

Priprema:

Ovaj recept se radi vrlo jednostavno. Prije svega u slanu vodu stavite povrće za juhu da se kuha, a kada omekša u istu tu vodu dodajte oslić koji ste prethodno očistili. Kuhajte sve zajedno dok riba ne omekša. Je li riba dovoljno mekana možete provjeriti vilicom. Nakon što je sve gotovo ocijedite vodu u kojoj sve kuhalo u posebnu posudu i možete je onda dalje koristiti za izradu riblje juhe. Maknite sve kosti iz ribe (ako to niste napravili ranije) i usitnite je s povrćem u mikseru. U smjesu dodajte začine, sitno nasjeckani luk, češnjak i jaja i sve dobro pomiješajte.

Na red dolazi zadnji korak, a to je oblikovanje smjese u male kuglice koje ćete stisnuti dlanovima da nalikuju na pljeskavice. Pljeskavice potom pržite na vrućem ulju. Kada je sve gotovo, pustite da se malo ohladi i poslužite s krumpirom, krumpir salatom, blitvom ili prilogom po želji.

Fiš paprikaš u loncu
Bakina kuhinja: Pravi slavonski fiš paprikaš po receptu naših starih
oslić s krumpirom u tanjuru
Bakina kuhinja: Oslić s krumpirom na starinski način ukusniji je i jeftiniji od bakalara
Popularno
Copy link
Powered by Social Snap