Baka u 73. godini uz vježbu i prehranu izgubila 25 kila, više ne pije ni lijekove

Jasmina Grgurić
24. listopada 2019.
Novosti
A- A+

Baka Joan MacDonald iz Kanade u 73-godini potpuno je transformirala ne samo svoj izgled, nego i zdravlje. Naučila je koristiti pametni telefon, na kojem je preko aplikacije imala plan prehrane i vježbanja. Uspjela je kroz manje od godinu dana izgubiti čak 25 kilograma, s kojima se borila gotovo cijeli život.

Sa svojih 90 kilograma, Kanađanka Joan MacDonald imala je čitav niz zdravstvenih tegoba zbog kojih je pila lijekove za visoki krvi tlak, kolesterol i želučani refluks. Uz sve to, imala je problema i s artirtisom. Međutim, na poticaj sve zabrinutije kćeri Michelle krenula je vježbati, dizati utege i zdravije jesti. Odlazak u teretanu, uz popratni režim prehrane, promijenio joj je život i zdravlje nabolje.

Osim što vitalna baka više ne koristi lijekove, dobiva i niz komplimenata od suprotnog spola na račun svog fizičkog izgleda. Umirovljenica je u međuvremenu postala i pravi fanatik za vježbanjem, piše Daily Mail. No, nije bilo oduvijek tako. Nakon što je operirala koljeno, jedva se mogla penjati stepenicima, a uthjehu je nalazila u hrani kako bi pobjegla i od problema u braku.

Osim što više nije pretila, ne pije lijekove, zdravije se osjeća, hrani i vježba, fotografije svojih redovnih odlazaka u teretanu često objavljuje na Instagram profilu kako bi potaknula i druge ljude njezinih godina da se pokrenu i učine nešto za svoje zdravlje.

“Kada je sve krenulo, bilo je iznimno teško. Plakala sam, dolazilo mi je da odustanem, ali srećom, bila sam previše tvrdoglava. Kći je bila jako zabrinuta za moje zdravlje pa su me ona i zet iznova i iznova učili kako da koristim aplikaciju za prehranu i vježbanje. Ovoga puta bilo mi je u redu da sa svime idem polako i uzmem si vrijeme” – posvjedočila je 73-godišnja Kanađanka.

Na dijetama je bila i ranije, ali brzi pokušaji nisu davali rezultata. Ranije, njezina prehrana sastojala bi se od kruha i džema za doručak, sendviča i voćne salate za ručak te mesa, povrća i deserta za večeru, uz učestao grickanje slatkiša između obroka. Sada jede puno više povrća i proteina. Uz bolji izgled i zdravlje, dolazi i veće samopouzdanje. Komplimenti ne izostaju, a promjenu na bolje primijetio je i njezin suprug.

Baka u 73. godini uz vježbu i prehranu izgubila 25 kila, više ne pije ni lijekove
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap