Baka Marica (74) oduševila goste u emisiji ‘Večera za pet na selu’, a pripremila im je pravu domaću gozbu

Ana Kanazir
11. listopada 2022.
Novosti
A- A+

U ovom tjednu emisije „Večere za 5 na selu“ kuha se u Kutini i okolici. Tjedan je jučer otvorila umirovljenica baka Marica Široki od 74 godine koja dolazi iz mjesta Vidrenjak, a goste je oduševila svojom domaćom kuhinjom i vlastitim namirnicama.

baka Marica | foto: RTL screenshot

Baka Marica ima iskustva u kuhanju, pošto je do prije dvije godine bila glavna kuharica na svadbama, a uvijek daje prednost tradicionalnim jelima kao što su sarma ili domaća pileća juha. Bavi se poljoprivredom, a ima ovce, svinje i kokoši. U emisiju ju je prijavila unuka, a baka Marica je dodala kako ako mogu pjevati Tereza Kesovija, Miro Ungar i ta starija ekipa, može i ona kuhati u svojim godinama.

krastavci varivo
Bakina kuhinja: Varivo od krastavaca koje je gotovo vrlo brzo, a okusom podsjeća na ljeto

Svojim gostima pripremila je jednostavno predjelo, zatim svinjske kotlete, umak od šampinjona, dok je za desert poslužila popularni kolač Mačje oči. Na kraju emisije svoje je goste počastila i pjesmom koju je sama napisala i izrecitirala bez ikakvog gledanja u papir, a tema je bila Moslavina. Gosti su baku Maricu ocijenili s visokih 37 bodova.

Osim umijeća u kuhinji, baka Marica je imala i nekoliko zanimljivih uzrečica. Tako je na primjer otkrila kako se žena pomladi kada ima dobrog muža i obrnuto.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap