Bacači sjenki pozivaju starije od 54 da dođu, zabave se i – nauče snimati filmove

Jasmina Grgurić
22. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Udruga Bacači Sjenki u suradnji s Pogonom – zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca te Savezom udruga Rojc iz Pule provodi inovativne filmske radionice “Samo nebo nam je granica” u Zagrebu, Karlovcu i Puli.

Filmska radionica “Samo nebo nam je granica”

Filmske radionice namijenjene su osobama starijima od 54 godine koje vole filmove, žele znati kako se snimaju, steći znanje o novim medijima, naučiti što rade i čime se bave njihovi unuci ili djeca te zapravo upoznati sve ono što se krije s druge strane ekrana. Filmovi nastaju tako što se kroz zajedničko promišljanje i rad biraju najzanimljivije priče koje postaju autentična filmska djela.

“Radionice na kreativan i zabavan način potiču zanimanje za sedmu umjetnost, medije i sadržaje koje vole današnja djeca te posredno zbližavaju generacije. Uvodimo polaznike u svijet filma, filmskih profesija te zanimljivih filmskih sudbina. Nudimo kvalitetnu zabavu, stvaranje i maštanje uz stručno vodstvo” – kažu Bacači sjenki.

Sinjski umirovljenici montiraju svoje filmove i pišu scenarije za nove uratke!

Nakon prvih uspješnih radionica u Zagrebu, Sinju i Pakracu organizatori su osigurali sredstva za nastavak provedbe projekta. Osim u Zagrebu, radionice se provode i u dva nova grada, Karlovcu i Puli. Program “Samo nebo nam je granica” nastao je kroz provedbu projekta financiranog kroz Europski socijalni fond.

Novi ciklus započinje u Zagrebu. Radionice će biti održane od 30. rujna do 4. listopada 2019. godine u Pogonu – zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11. Termin je ponedjeljkom od 13 do 18 sati, a ostali dane od 9 do 15 sati uz osiguran ručak za polaznike.

Prijavu za radionicu možete pronaći ovdje.