[ANKETA] Umirovljenici, koji je plan za božićne blagdane?

Josip Mihaljević
14. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatska je tijekom vikenda postala najgora zemlja EU po broju novozaraženih na 100 tisuća stanovnika u posljednja dva tjedna. Kako će izgledati proslava Božića u takvim uvjetima?

bozic

Foto: Unsplash

Najiskrenija čestitka za Božić i Novu godinu je ne ići u posjete, kazao je prije nekoliko dana potpredsjednik Vlade i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Krunoslav Capak objašnjava kako bi velika mobilnost i ostvarivanje brojnih kontakata koji su karakteristični za božićne blagdane moglo predstavljati veliku epidemiološku opasnost. Naime, u ovom trenutku imamo dosta zaraženih, a klasičnim blagdanskim ponašanjem samo bi ubrzali epidemiju.

Od vikenda se u javnosti ponovno pokrenula priča o mogućem povratku nepopularnih e-propusnica, odnosno mjera zabrane mjesta prebivališta. Upitani o toj mjeri, Stožer je na današnjoj konferenciji za medije dao poprilično diplomatski odgovor kako se o tomu intenzivno razgovara. Međutim, Božinović je kazao da bi građani već ovoga tjedna mogli saznati pod kojim ćemo točno epidemiološkim pravilima dočekati Božić.

Kako slavite Božić ove godine?

bozic rucak
Pripreme za Božić: "Neka baka i djed sjede kraj prozora, a svatko neka ponese svoje tanjure"

Mnoge obitelji već su unaprijed dogovorile da tradicionalnog Božića koji uključuje velika obiteljska okupljanja i uzajamne posjete – neće biti. Naravno, obitelji koje žive pod istim krovom dočekat će ga zajedno, a poneki će možda dopustiti nekolicinu važnih gostiju poput baki i djedova.

Božić 2020. mogao bi tako izgledati kao Uskrs kojeg smo dočekali u proljetnom lockdownu. 

Propali su i neslavni savjeti pojedinih imunologa koji su prije samo nekoliko tjedana prognozirali da će obiteljska okupljanja za Božić biti moguća, samo da ćemo, eto, bake i djedove posjesti kraj otvorenih prozora u sobama.

Jeste li vi već odlučili kako ćete proslaviti Božić? Odgovorite nam u anketi!

Kako ćete provesti ovogodišnje božićne blagdane?

[ANKETA] Umirovljenici, koji je plan za božićne blagdane?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap