[ANKETA] Podržavate li širu uporabu covid potvrda?

Josip Mihaljević
10. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Od ponedjeljka su, prema najavi Stožera civilne zaštite, covid potvrde obavezne u svim javnim i državnim službama. Ne odnosi se to samo na zaposlenike, nego i na korisnike. Od ranije je na snazi odluka prema kojoj su covid potvrde obvezne u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi. Podržavate li to?

covid potvrda

Foto: Unsplash

Već idućeg tjedna u Hrvatskoj kreće stroži režim u pogledu uporaba covid potvrda. Iako su u samim začetcima europski dužnosnici govorili kako se radi o dokumentu koji će olakšati putovanja preko granice, danas brojne EU države covid potvrde koriste na svakom koraku – za dolazak na posao, odlazak u restorane i slično.

covid potvrda
Uskoro će vam covid potvrda trebati i za - odlazak u mirovinu

U Hrvatskoj su, za sada, obvezne samo za zdravstveni sustav i sustav socijalne skrbi. Od ponedjeljka 15. studenog pak uporaba covid potvrda širi se i za zaposlenike u državnim i javnim službama, kao i za sve koji dolaze u njihove prostore. Tako će neki budući umirovljenici, kada idu u, primjerice, HZMO ostvariti mirovinu, morati predočiti valjanu covid potvrdu.

U društvu pak mnogi drže različita mišljenja o covid potvrdama. Protivnici govore da su one licenca za širenje virusa i da se radi o fašističkoj mjeri. Zagovornici kažu da one osiguravaju određenu razinu sigurnosti i da su, između ostalog, sjajan poticaj za što veću procijepljenost.

Što vi mislite o široj uporabi covid potvrda? Jeste li za to da zadržimo sadašnji režim, podržavate li možda još širu uporabu covid potvrda (za odlazak u kafiće i restorane, recimo) ili mislite da se radi o nepotrebnoj mjeri?

Odgovorite u anketi!

Podržavate li širu primjenu covid potvrda koje su od 15. studenog obvezne u državnim i javnim službama?

 

[ANKETA] Podržavate li širu uporabu covid potvrda?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap