Akcija #ostajemdoma: Što o mjerama zaštite misle Ćiro, Tereza i Zorica Kondža?

Josip Mihaljević
17. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatska ima poveći broj starijih slavnih osoba, a slava ih ne čini imunima na epidemiju koronavirusa. Evo kako su situaciju komentirali Miroslav Ćiro Blažević (85), Tereza Kesovija (81) i Zorica Kondža (59).

ciro tereza kondza

Foto: Youtube screenshot

Sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i savjetima stručnjaka da se smanje svi društveni kontakti, da se ostane u sigurnosti svojih domova, pokrenuta je akcija #ostajemdoma, piše Jutarnji list.

Apel su podržale brojne poznate osobe iz javnog života, a pritom su pripremili poruke za sve građane.

Ćiro: “Ovo je viša sila kojoj si se obavezan adaptirati”

bozinovic
Ministar Božinović najavio ograničenje kretanja starijima

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević kaže da je oduvijek bio discipliniran, no da mu fali svakodnevno ići na kavu i na razna druženja. Unatoč tomu, želi poručiti svima koji razmišljaju o izlasku iz samoizolacije da ne izigravaju mangupe.

“Ovo je jedna viša sila, kojoj si se obavezan adaptirati. Svaki normalan čovjek mora shvatiti da je to svrsishodno i jedini način da se definitivno spasimo od jednog zla. Jer ovo je zlo za cijelo čovječanstvo”, kazao je Ćiro.

Dodao je kako je jako zabrinut, no da mu stručnjaci na prvoj liniji obrane daju veliku nadu.

Tereza Kesovija: “Treba slušati stručnjake”

Pjevačica Tereza Kesovija ne usporava u svojoj dugogodišnjoj karijeri, no i ona je situaciju s koronavirusom shvatila ozbiljno:

“Naš nacionalni stožer vode genijalci poput ministra zdravstva Vilija Beroša i profesorice Alemke Markotić i naravno da se pridržavam svih njihovih preporuka, mjera i savjeta. U svakoj krizi treba slušati stručnjake, a ja doma imam sve što mi treba: psa, sobni bicikl i vrt”, kazala je.

Zorica Kondža: “Pridržavajte se uputa”

Zorica Kondža apelira da sami sebi uvedete mjere i da ozbiljno shvatite situaciju:

“Pridržavajte se uputa, ne izlazite na mjesta gdje su velike skupine ljudi i na kraju bi poručila da vrijedi ona stara: strpljen-spašen”, poručila je Kondža.

Akciju #ostajemdoma možete pratiti i na Facebooku OVDJE.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap