U jednom gradu u BiH umirovljenici će dobiti jednokratnu pomoć: Poznat je i točan iznos

Milan Dalmacija
3. veljače 2023.
Mirovine
A- A+

Odlukom Skupštine, oko 41.000 umirovljenika u Banja Luci dobit će 100 konvertibilnih maraka jednokratne pomoći. Tom odlukom omogućena je izravna isplata umirovljenicima, a ne putem Elektroprivrede, kako je ranije bilo planirano.

umirovljenici razgovaraju

umirovljenici razgovaraju | foto: anaterate, pixabay

Zastupnici Skupštine Grada Banje Luke na izvanrednoj su sjednici donijeli odluku o isplati jednokratne novčane pomoći za otprilike 41.000 umirovljenika. Svatko od njih će dobiti 100 konvertibilnih maraka (51,02 eura) na svoje bankovne račune ili putem pošte, piše Radio Sarajevo.

Skupštinska većina je ranije tražila da se jednokratna pomoć isplati najprije na račun Elektroprivrede Republike Srpske, a tek potom umirovljenicima u obliku odbitka na računima za struju. No, ovom odlukom su stvoreni formalni uvjeti za izravnu isplatu novca umirovljenicima.

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković naglasio je da će ovako svaki umirovljenik imati priliku da sam odluči na što će potrošiti novac. Dodao je kako je ova odluka donesena u pravo vrijeme, jer nijedna od političkih opcija nema interes u tome, s obzirom na to da nije izborna godina.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap