Vili Beroš: Imamo devet zaraženih, a tijekom dana izlazimo s posebnim preporukama za starije

Josip Mihaljević
3. ožujka 2020.
Istaknuto
A- A+

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas Varaždin, gdje je otkriven deveti slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Budući da su najugroženiji stariji, kazao je kako će do kraja dana Ministarstvo izaći s novim preporukama za starije i kronične bolesnike.

vili beroš

Foto: Vili Beroš, ministar zdravstva | Youtube screenshot

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas Varaždin, gdje je potvrđen deveti slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, piše Index.hr.

“U ovom trenutku imamo samo devet pozitivnih osoba u Hrvatskoj što smo ocijenili pozitivnim i mislimo da naše mjere i upute daju rezultate”, kaže Beroš.

Varaždinski bolesnik je u redu, nema ni temperaturu, a 80 posto zaraženih koronavirusom ima tek blage simptome. Beroš je ponovio tezu mnogih svjetskih stručnjaka da bi koronavirus dolaskom toplijeg vremena mogao nestati:

“Pripremamo se za sve moguće scenarije iako se nadamo da će dolaskom ljepšeg vremena ova infekcija jenjavati i nestati”, kazao je.

Do kraja dana se očekuju i najavljene posebne preporuke za starije građane i one koji boluju od kroničnih bolesti.

U Varaždinu otkazan koncert za umirovljenike

Ministarstvo domovima za starije zabranilo posjete zbog koronavirusa!

Beroš se u Varaždinu sastao s ravnateljem varaždinske Opće bolnice Nenadom Kudelićem, varaždinskim županom Radimirom Čačićem i načelnikom županijskog Stožera Civilne zaštite Robertom Vugrinom.

“Ne postoji generalna zabrana javnih okupljanja ili otkazivanja, ali smo jedan događaj otkazali jer se radi o koncertu za umirovljenike, njih 600 na jednoj lokaciji, koji se trebao održati krajem tjedna. Donijeli smo odluku, pošto se radi o rizičnoj skupini, da se taj koncert otkaže”, kazao je Vugrin.

 

Vili Beroš: Imamo devet zaraženih, a tijekom dana izlazimo s posebnim preporukama za starije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap