Zabilježena gesta dječaka prema umirovljeniku otopila je desetke tisuća srca

Jasmina Grgurić
1. listopada 2018.
Foto dana
A- A+

Ova fotografija rastopila je srca tisuće ljudi na društvenim mrežama koji za jedan maleni, ali toliko važan čin dobrote imaju samo riječi hvale. Za sve je bila dovoljna gesta jednog malenog učenika koji je primijetio kako starac sa štakom nosi tešku torbu…

Fotografija dječaka s ruksakom na leđima i umirovljenika sa štakom u ruci postala je pravi hit na društvenim mrežama. Razlog tomu krije se u onomu što učenik nosi u ruci. Lijepu gestu u četvrti engleskog grada Birminghama snimila je Emma Cope. Prizor s pojašnjenjem objavila je na svom facebook profilu i “zaradila” pozitivne reakcije više od 60.000 osoba.

“Kada sam izlazila iz auta, čula sam ovog malog dječaka kako pita starijeg gospodina može li mu pomoći ponijeti torbu, na što je on oduševljeno pristao. Starac je hodao sporo, a dječak pokraj njega noseći mu torbu. Roditelji ovog mladog čovjeka mogu biti jako ponosni, jer su očito odgojili pristojnog i brižnog mladića” – napisala je Emma dotaknuta gestom koju je morala zabilježiti.

Također, pozvala je ljude da podijele ovu objavu kako bi pokazali da ljubaznost još uvijek “negdje tamo” postoji.

Dječaku nije bilo teško ponijeti očigledno tešku starčevu torbu, iako je već nosio teret vlastite na leđima. S druge strane, gospodinu sa štakama takva je pomoć bila od neizmjerne važnosti te je sigurno neće zaboraviti. Na Facebooku su tako obojica završila slučajno, s porukom da se njihov čin dobrote i zahvalnosti treba i može širiti dalje. Jer, oko svih nas sigurno živi netko stariji kome je makar i mala pomoć uvelike potrebna.