Reklama za proizvode tvornice trikotaže Nada Dimić: ‘Moderno, jeftino, praktično’

Matej Markovinović
26. rujna 2022.
Foto dana
A- A+

U zagrebačkoj tvornici trikotaže ‘Nada Dimić’, proizvodila se trikotaža za djecu i odrasle, muško i žensko rublje, pletivo za industriju i još mnogo toga. Na Facebook stranici Tehničkog muzeja Nikola Tesla, osvanula je stara reklamna fotografije, koja poziva građane na kupnju dolan proizvoda.

Tehnički muzej Nikola Tesla tradicionalno svake nedjelje objavljuje reklame iz prošloga stoljeća. Ovoga puta je došla na red reklama tvornice trikotaže “Nada Dimić” iz davne 1963. godine.

“Moderno, jeftino, praktično, to je dolan. Tražite u trgovinama da vam pokažu dolan proizvode zagrebačke trikotaže ‘Nada Dimić'”, piše na reklami.

Tvornica trikotaže “Nada Dimić” osnovana je 1923. godine u Zagrebu. Nada Dimić je, inače, revolucionarka i narodna heroina koja je tragično stradala 1942. godine. Tvornica se tijekom 20. stoljeća širila, no 2000. je prestala s radom. Kao nasljednik tvornice osnovano je 2003. godine poduzeće Endi Line, koje proizvodi pozamenterijske proizvode za primjenu u raznim industrijama, piše Hrvatska tehnička enciklopedija.

Copy link
Powered by Social Snap