Čista runska vuna: Pogledajte kako je nekad izgledala reklama Kamenskog

Jasmina Grgurić Zanze
11. prosinca 2019.
Foto dana
A- A+

Oznaka “čista runska vuna” jako je dobro poznata nešto starijim generacijama koje su na raspolaganju u domaćim trgovinama imale na izbor pregršt odjevnih predmeta od ove kvalitetne tkanine. Fina vunena odjela i kapute danas su zamijenili drastično lošiji uvozni proizvodi. Reklama Kamenskog iz 70-ih vraća nas u vrijeme kvalitete koju smo si ipak s vremena na vrijeme mogli priuštiti.

Poziv na uživanje u uzbudljivoj mekoći čiste runske vune upućuje nam reklama Kamenskog iz 1971. godine.

“Uživajte u lakim i mekim tkaninama od čiste runske vune, idealnim za mušku i žensku odjeću. Ni za kakav novac ne možete kupiti nešto bolje. Vuneni znak bira najbolje. Vuneni znak predstavlja internacionalnu kontrolu kvalitete. Potražite ga na proizvodima Novotex, KTI, Vunatex, ZIVT…

Tkanine s vunenim znakom, Kamensko pretvara u elegantnu, laganu, ali toplu odjeću” – pišu na reklami.

Runska vuna dobiva se striženjem odraslih ovaca. Vunene dlake su jako kovrčave pa se stvaraju zračni međuprostori koji zadržavaju tjelesnu toplinu i predstavljaju vrstu brane protiv utjecaja vanjske hladnoće. Fino obrađene tkanine omogućuju izradu tankih, laganih, ali toplih odjevnih predmeta koji nas štite ne samo od hladnoće, nego i kiše i vjetra uz iznimnu udobnost i uredan izgled otporan na gužvanje.

Copy link
Powered by Social Snap