Baka u centru Zagreba za vrijeme ručka na Dan neovisnosti kopa po kanti za smeće

Jasmina Grgurić Zanze
9. listopada 2018.
Foto dana
A- A+

“Zagreb, Ilica… 14:00 sati. Ovu fotku treba staviti na klupe svim zastupnicima u Hrvatskom saboru, prije početka konstituirajuće sjednice… pretužno je… Sretan Vam dan neovisnosti…”

Hrvatski praznici prilika su da se prisjetimo teško izborenih tekovina samostalne i slobodne države. Jedan od najboljih datuma za osjećaj ponosa svakako je i jučer proslavljeni Dan neovisnosti. Međutim, takvi dani prilika su i za politička prepucavanja, ali i realnu sliku stvarnosti izborene slobode. Nažalost, sloboda je to u kojoj dobar dio građana jedva preživljava. Ta je slika posebno teška kada su u pitanju starije osobe, često prisiljene kopati po smeću, najčešće u potrazi za plastičnim bocama koje mogu zamijeniti za 50 lipa naknade.

Upravo je takav prizor na Dan neovisnosti zabilježio fotograf Milorad Sirotić te baku koju kopa po kanti za smeće “podijelio” na društvenim mrežama. Stariju ženu zatekao je u središtu Zagreba u vrijeme kada su se brojni građani gostili obilnijim blagdanskim ručkom.

“Zagreb, Ilica… 14:00 sati. Ovu fotku treba staviti na klupe svim zastupnicima u Hrvatskom saboru, prije početka konstituirajuće sjednice… pretužno je… Sretan Vam dan neovisnosti…” – napisao je fotograf Milorad Sirotić na svom facebook profilu.

Fotografiju bake koja priča sličnu priču na Dan neovisnosti objavila je i facebook stranica “Pokret protiv siromaštva starijih osoba” Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Baka u centru Zagreba za vrijeme ručka na Dan neovisnosti kopa po kanti za smeće
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap