Vlasnik psa koji je usmrtio baku (82) je njezin unuk: Vojnik je, MORH ga je priveo

Jasmina Grgurić Zanze
1. veljače 2024.
Crna kronika
A- A+

Pas je ubio 82-godišnju baku, a njezino tijelo i psa jučer je u Zadru pronašla policija. Nešto kasnije uspostavilo se da pas pripada njezinom unuku, hrvatskom vojniku pa se o čitavom slučaju oglasilo i Ministarstvo obrane. Vojnika su priveli u suradnji s policijom, a premda ga se tereti za kazneno djelo počinjeno izvan službe, utvrđuju i njegovu stegovnu odgovornost.

Pas | Ilustracija: Pixabay

Pas | Ilustracija: Pixabay

Ženu u dobi od 82 godine je do smrti izgrizao pas, a njezino izgriženo tijelo i psa policija je pronašla jučer ujutro u stanu u Zadru, o čemu smo pisali ovdje. Američki staford u vlasništvu je njezina unuka, hrvatskog vojnika pa se o svemu oglasilo Ministarstvo obrane.

– Pripadnici Pukovnije vojne policije priveli su, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, priopćili su iz MORH-a.

Vojni policajci prepratili su privedenog u službene prostorije Policijske uprave zadarske, dodaju, a kriminalističko istraživanje provodi policija. Privedeni vojnik tereti se za teško kazneno djelo počinjeno izvan službe. U priopćenju, u kojem u ime MORH-a, ministra i Oružanih snaga izražavaju žaljenje zbog tragičnog događaja, kažu da vojna policija dalje poduzima sve radnje utvrđivanja stegovne odgovornosti privedenog vojnika.

Policija je provela očevid, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba. Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je umrla od posljedica ugriza psa.

Copy link
Powered by Social Snap