Umrla je poznata glumica i pjevačica Kostadinka Velkovska

Ana Kanazir
12. ožujka 2024.
Crna kronika
A- A+

Kostadinka Velkovska bila je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, ali i pjevačica. Preminula je u nedjelju u 76. godini u domu za starije. U srpnju prošle godine je doživjela moždani udar, a tada su se pojavile lažne vijesti da je glumica preminula. Nažalost, sada se to stvarno i dogodilo.

Glumica Kostadinka Velkovska

Kostadinka Velkovska | Foto: Privatna arhiva

Kostadinka Velkovska je glumila u raznim domaćim serijama, ali i filmovima. Osim toga, glumila je u kazalištu Kerempuh sve do mirovine. Prije godinu dana je doživjela moždani udar i stanje joj se s vremenom pogoršalo. Vijest o njezinoj smrti je potvrdio njezin sin Nikola Podkrajac za 24sata.hr. Obitelj je potvrdila da će ispraćaj glumice biti u četvrtak, 14. ožujka na Krematoriju na Mirogoju u 14 sati.

Glumica Kostadinka Velkovska
Kostadinka Velkovska: "Radila sam četiri desetljeća, kakvu ste mi mirovinu dali?"

Glumica Velkovska iza sebe ima bogatu karijeru, igrala je predstave, snimala, bila je urednica i voditeljica na televiziji, a pripremala je i studente za ADU. Uz to, zapamćena je po brojnim ulogama. Tako je glumila u serijama ‘Zabranjena ljubav’, ‘Zauvijek susjedi’, ‘Naša mala klinika’, ‘Bitange i princeze’, ‘Ne daj se Nina’. Za uloge Kate u predstavi ‘Svoga tela gospodar’ i Marije Berković u ‘Pod Krležinom glavom’ nagrađena je Zlatnim smijehom na Danima satire.

U mirovinu je otišla 2015. godine, a iznosom mirovine nije bila zadovoljna te nije mogla sebi i unucima ostvariti sve želje. Samo umirovljenje je teško prihvatila, tri dana je bila doma bolesna, ali je onda dobila ponudu za novom ulogom pa je nastavila dalje raditi. Njezina želja je bila da se ljudima povise mirovine, o čemu nam je više ispričala u ovom tekstu.

U 2019. godini joj je dijagnosticiran tumor na mozgu koji je uspješno odstranjen, a nakon njega su se javila još dva tumora. U srpnju prošle godine je doživjela moždani udar nakon čega je bila na intenzivnoj njezi u KBC-u Zagreb. Pretrpjela je trajno oštećenje mozga i nije bila svjesna svojeg stanja, a nije ni prepoznavala svojeg sina, rekao je upravo njezin sin Nikola u veljači za story.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap