Operirana slavna talijanska glumica: Sophia Loren pala u svojoj kući i slomila kuk

Milan Dalmacija
25. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Talijanska glumica Sophia Loren uspješno je operirana nakon što je pala i slomila kuk u svojoj kući u Ženevi. Ova 87-godišnja filmska ikona trenutno se oporavlja, a njen glasnogovornik je potvrdio kako joj je potrebno puno odmora.

sophia loren

Foto: Sophia Loren | Youtube screenshot

Jedna od najpoznatijih i najdugovječnijih glumica, nacionalna ikona Italije i dobitnica dvaju Oscara, Sophia Loren završila je na operaciji nakon što je pala u svom domu u Ženevi. Njen glasnogovornik poručio je kako je operacija prošla dobro i kako 89-godišnjakinji treba odmor kako bi se mogla oporaviti.

sophia loren
Omiljena glumica u mirovini: "Morate priznati da odlično izgledam za svoje godine"

Reuters piše kako je Loren slučajno pala u svojoj kući u nedjelju. Pri padu je slomila kuk te je hitno operirana. Vijest o njenom padu najprije je objavljena na društvenim mrežama lanca restorana koji nosi njeno ime.

Sophia Loren je svoju glumačku karijeru započela 1950. godine, kao šesnaestogodišnjakinja, nakon što je na izboru Miss Italije dobila titulu Miss elegancije. Jedanaest godina poslije dobila je prvog Oscara za ulogu majke u ratu u filmu Vittorija De Sice ‘Dvije žene’. Drugog Oscara dobila je 1991. za životno djelo.

Dosad je glumila u ukupno 100 filmova, a osim Oscara osvojila je 28 nagrada za svoja filmska ostvarenja te devet priznanja za životno djelo. Posljednji film kojeg je snimila bio je autobiografski dokumentarac ‘Što će raditi Sophia Loren?’

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap