Umirovljenicu proglasili mrtvom, a u pogrebnom poduzeću shvatili da i dalje diše: ‘Nisam ništa slično doživio’

Luka Kalac
9. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

U jednom domu za starije i nemoćne u gradu Lincolnu u Nebraski, 74-godišnja umirovljenica je proglašena mrtvom. Nakon što je prevezena u pogrebno poduzeće, tamošnji zaposlenik je utvrdio kako je umirovljenica i dalje živa, zbog čega je kontaktirao hitnu službu. Srećom, od trenutka navodne smrti do prijave zaposlenika prošla su nepuna dva sata. Cijeli slučaj je pojasnio zamjenik šerifa Ben Houchin koji je rekao da ovako nešto nije doživio nijednom u 31 godinu rada. Istraga je i dalje u tijeku, a zamjenik šerifa je dodao kako smatra da umirovljenica nije bila žrtva zlonamjernog plana osoblja doma za starije i nemoćne.

Kola hitne pomoći na cesti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hitna pomoć | Foto: Unsplash / REEET JANK

Pogreške su gotovo dio svakodnevice, ali u domu za starije i nemoćne u SAD-u došlo je do neviđene situacije temeljene na nečijoj krivoj procjeni. U gradu Lincolnu u Nebraski, 74-godišnja umirovljenica proglašena je mrtvom u domu za starije i nemoćne. Samo dva sata kasnije, nakon pregleda tijela, zaposlenik pogrebnog poduzeća je utvrdio da je žena i dalje živa.

lijes na sprovodu
Umirovljenicu proglasili mrtvom, a pet sati kasnije se probudila u lijesu i ostavila sve u šoku

‘Vrlo neobičan slučaj’

Zaposlenici pogrebnog poduzeća Lincoln su kontaktirali hitnu službu. Ubrzo nakon toga, 74-godišnjakinja je prevezena u bolnicu, tvrdi zamjenik šerifa Ben Houchin, koji je dodao da je ondje i zadržana. Trenutno stanje ove umirovljenice zasad je nepoznato, a zamjenik šerifa je identificirao kao Constance Glantz.

– Ovo je vrlo neobičan slučaj. Radim 31 godinu i nikada nisam ništa slično doživio, istaknuo je zamjenik šerifa Ben Houchin, a piše nbcnews.com.

Dio osoblja doma za starije i nemoćne je proglasio umirovljenicu mrtvom u 9:44 sati. U to vrijeme, navodno se liječnik pripremao potpisati smrtovnicu, ali ne može se sa sigurnošću potvrditi da se to i dogodilo. Nedugo nakon toga, žena je premještena u mrtvačnicu. Već u 11:43 sati, nepuna dva sata koliko je prošlo otkako su je proglasili mrtvom, iz pogrebnog poduzeća su nazvali hitnu službu.

Nije pronađena kriminalna namjera

Iako je zamjenika šerifa potvrdio da je istraga u tijeku, u nastavku je dodao da nema naznaka da je dio osoblja doma za starije i nemoćne zlonamjerno postupilo u trenu kada su Constance Glantz proglasili mrtvom.

– U ovom trenutku nismo uspjeli pronaći nikakvu kriminalnu namjeru staračkog doma, ali istraga je u tijeku, zaključio je zamjenik šerifa Ben Houchin, piše nbcnews.com.

Podsjećamo kako se sličan scenarij dogodio u bolnici u Ekvadoru u lipnju prošle godine. Tamošnji liječnik je 76-godišnju Bellu Montoyu proglasio mrtvom nakon što je doživjela moždani udar. Uslijedio je šok kada je počela pokazivati znakove života u lijesu. Više o tome pročitajte ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap