Prevarantice u Splitu obilaze stanove, 91-godišnjaku mjesecima uzimale mirovinu

Jasmina Grgurić Zanze
16. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Dvije prevarantice obilaze zgrade na splitskim Gripama i potkradaju starije osobe. Na meti im se našao i dementni 91-godišnjak. Ostao je bez tri mirovine, a nedostaje mu i dokumentacija od stana. Njegovog nećaka na sve je upozorio susjed pa je sumnjivim ženama napravio zasjedu. Na oprez poziva i Mjesni odbor, a policija istražuje slučaj.

Ilustracija: Unsplash

Stanarima zgrada u Osječkoj ulici u Splitu dvije prevarantice dobro su poznate. Cilj im je izvući novac, pri čemu su najlakše mete starije osobe koje žive same. Tako su 91-godišnjaku malo-pomalo izvukle sav novac koji je imao, a redovito su mu uzimale mirovinu. O svemu je posvjedočio njegov nećak, a kretanje sumnjivih žena potvrdili su i susjedi te Mjesni odbor Gripe. Sličan slučaj dogodio se prije nekoliko dana i u Zagrebu, kada su dvije prevarantice pokucale na vrata starijem paru i ukrale im na tisuće eura, o čemu smo pisali ovdje.

Nestale mu tri penzije, ali i dokumentacija od stana

traka policja
Prevarantice su pokucale na vrata umirovljeničkom paru i ukrale im nekoliko tisuća eura

– Rekao je da su mu nestale tri penzije d 650 eura, plus isplaćena razlika, a prije što je bilo, tko zna. Moguće je da su mu pokušali uzeti i stan, jer mu je nestala sva dokumentacija. Danas-sutra može netko doći s nekim ugovorom, to nas je i policija upozorila, kaže nećak umirovljenika Josip Borzić, piše Dnevnik.hr.

Najgore od svega je što je ovaj umirovljenik dementan, a jedna od dvije žene mu se k tomu predstavljala kao doktorica. Naime, nećaku je pričao da kod njega dolazi doktorica Neda. Obitelj ovog 91-godišnjaka nije znala što se događa, sve dok ih o sumnjivim gospođama koje ga potkradaju nije obavijestio susjed. Tako se čini da su prevarantice s umirovljenikom išle čak i u banku. Nećak se stoga odlučio na ‘sačekušu’.

‘Došle su i odmah otvorile vrata, bez zvonjenja’

– Gledao sam kroz špijunku. Odmah su došle na vrata i otvaraju, ulaze bez zvonjenja, kaže nećak kojemu je u tom trenutku postalo jasno o čemu se radi.

Dok se jedna žena odmah dala u bijeg, drugu je uspio snimiti. Kretanja istih gospođa potvrdila je i susjeda Maja. Predsjednik Mjesnog odbora Gripe, Karlo Pilko kaže da žene u kvart netko dovozi u sivom vozilu pa sve djeluje organizirano. U međuvremenu, obitelj je 91-godišnjeg ujaka smjestila u dom, a policija je pokrenula istragu, pozivajući građane na oprez. Splitski Gradski kotar Gripe na svojim je Facebook stranicama također upozorio građane da paze koga puštaju u svoj dom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap