Nevjerojatna akcija: Baka angažirala ekipu za otmicu kako bi spasila unuku od droge

Luka Kalac
2. svibnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Kada je shvatila da joj je unuka krenula krivim putem, 75-godišnja umirovljenica iz mjesta kod Sinja organizirala je lažnu otmicu kako bi joj utjerala strah u kosti. Unuka joj je, kako tvrdi, završila u lošem društvu te se počela drogirati. Unatoč riziku, baka je izjavila kako je sretna što je cijeli slučaj tako završio jer joj je unuka danas nova osoba.

Otmica

Otmica | Foto: Unsplash / Jose P. Ortiz

Šest okrivljenika je u Splitu osuđeno na uvjetne kazne zatvora, kao i 75-godišnja umirovljenica iz mjesta kod Sinja, koja ih je angažirala za otmicu njezine unuke. Umirovljenica iz Dalmacije je objasnila kako je htjela spasiti svoju unuku iz lošeg društva s kojim je konzumirala narkotike.

Zanimljivo je da je među okrivljenicima bila i jedna policajka. Upravo je od nje umirovljenica zatražila da prestraši njenu unuku nekakvom akcijom koja bi je natjerala na promjenu životnog stila i kako bi se vratila živjeti s njom.

Upali u stan s ‘pištoljima’ i fantomkama na glavama

Trojica okrivljenika s fantomkama na glavi, replikama pištolja i elektrošokerom u rukama su 1. veljače 2020. godine usred noći ušla u iznajmljeni stan u Splitu. Ekipa ‘otmičara’ je tom prilikom odvela unuku, zajedno s njenim prijateljicama iz iznajmljenog stana. Otete djevojke su odvedene u crni kombi koji je baka iznajmila te su iskrcane u kamenolomu kraj Dicma i ostavljene vezanih ruku, piše dalmatinskiportal.hr.

Baka je s ekipom ‘otmičara’ isplanirala da unuku i njene prijateljice ‘slučajno’ spase dvojica okrivljenika koji su vozili u automobilu ispred kombija. Cijeli plan je krenuo u krivom smjeru kada je zaštitar kamenoloma uočio što se događa i pozvao policiju.

Na sudu su svi okrivljenici redom priznali počinjenje ovog djela, a baka je naglasila kako je to sve učinila s namjerom da unuku izdvojiti iz narkomanskog okruženja. Na sve to, 75-godišnjakinja je dodala da taj plan smatra uspjehom jer joj je unuka danas drugačija osoba.

policia
Baka (71) platila da joj otmu unuku: Otmičari se zanijeli pa odveli i njene prijateljice

Nisu razmišljali o posljedicama, već o pomoći umirovljenici

Umirovljenica je priznala kako je zamolila drugookrivljenu da joj spasi unuku od zla na bilo koji način, na što je pristala i to bez ikakve novčane naknade. Izjavila je kako sebe najviše krivi i upravo zbog toga će preuzeti čitavu odgovornost. U nastavku je drugookrivljena pojasnila kako su samo željeli pomoći.

Kada se usporedi s ostalim okrivljenicima, umirovljenici je na sudu presuđena najstroža kazna. Riječ je o godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Okrivljenici su dobili po osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine zbog priznanja i prethodne nekažnjavanosti, piše dalmatinskiportal.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap