Baka (71) platila da joj otmu unuku: Otmičari se zanijeli pa odveli i njene prijateljice

Josip Mihaljević
3. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Splitska policija završila je istragu otmice četiri osobe za koju je osumnjičeno više osoba, među kojima je i jedna 44-godišnja policajka. Neslužbeno se doznaje kako je jedna starija gospođa (71) platila otmičarima da joj malo zastraše unuku (19), koja je često bježala od kuće.

policia

Foto: Unsplash

Splitska policija završila je istragu otmice četiri osobe za koju je osumnjičeno čak sedam osoba, među kojima je i jedna policajka, piše Dnevnik.hr. Sumnja se na osobe u dobi od 21, 22, 24, 25, 44, 61 i 71 godinu, od kojih je 44-godišnjakinja policajka. Tereti ih se da su u subotu na splitskom području oteli dvije 20-godišnjakinje, 19-godišnjakinju i 32-godišnjakinju.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja daj e 71-godišnjakinja zatražila i angažirala odnosno potakla 24-godišnjakinju da 19-godišnjakinju zaplaši zbog njezina odlaska od kuće”, priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Navedena 24-godišnjakinja je u tom pothvatu angažirala ostale osumnjičene za otmicu za pomoć. Četiri otete osobe odveli su iz stana u Splitu i vozilom odvezli na šire solinsko područje, gdje su ih ostavili. Nitko nije ozlijeđen, međutim, protivih navedenih osumnjičenika podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Neslužbeno se doznaje kako je 71-godišnjakinja baka 19-godišnje djevojke, te da je baka angažirala otmičare s ciljem da zastraši unuku, odnosno da se vrati kući. Za sada nije poznato kako je 44-godišnja policajka upala u priču, no iz PU splitsko-dalmatinske poručuju kako nije njihova djelatnica.

U trenutku kada su otmičari došli na adresu gdje se nalazila unuka, tamo su zatekli i njezine prijateljice – dvije 20-godišnjakinje i jednu 32-godišnjakinju. Otmičari su se zanijeli te su oteli čitavu grupu i odvezli ih do šireg solinskog područja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap