Drska pljačka usred bijela dana: Prevario bolesnu 81-godišnjakinju i iz kuće joj ukrao novac

Luka Kalac
17. studenoga 2023.
Crna kronika
A- A+

Da opreza nikad nije dosta, nerijetko doznajemo iz policijskih uprava koje gotovo na dnevnoj bazi obavještavaju o umirovljenicima koji su žrtve krađe novca. Ovog puta, nepoznati počinitelj je u jutarnjim satima ušao u obiteljsku kuću bolesne 81-godišnje gospođe smještene u Slavoniji i ukrao joj 400 eura.

Novčanice eura u rukama

Novac, euri | Foto: mirovina.hr

U malom mjestu nedaleko od Našica, pljačkaš je pronašao žrtvu koju je pokrao pred njenim očima. Nažalost, tek kada je nepoznati počinitelj napustio njezinu kuću, starija gospođa je shvatila da joj je na prevaru ukraden novac.

Fotografija iz žablje perspektive, gdje osoba u rukama drži veći iznos novca
Dok je davao novac za gluhonijemu djecu, 86-godišnjaku 'dobrotvor' ukrao 200 eura

Pljačkaš je u petak, 10. studenog, od 10:00 do 11:00 sati u Feričancima, nedaleko od Našica, drsko pokrao 81-godišnjakinju. Cijelom događaju je prethodio kraći razgovor nepoznatog počinitelja i umirovljenice u njezinom domu, nakon čega je ustanovio da je 81-godišnjakinja lošeg zdravstvenog stanja. Shvativši da je joj krađa nije bila ni na kraj pameti, lopov je iskoristio njezinu nepažnju i otišao s 400 ukradenih eura.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske javljaju kako i dalje tragaju za nepoznatim počiniteljem. S obzirom na to da samo naselje Feričanci ima nešto manje od 1.500 stanovnika, nadajmo se kako će policija brzo privesti počinitelja pravdi i vratiti 81-godišnjakinji njezin novac.

Podsjećamo kako su starije i nemoćne osobe često meta ovakvih nepoštenih i bahatih pojedinca koji znaju napustiti žrtve s daleko vrjednijom imovinom. Osim ovakvih i sličnih slučajeva, kradljivci se predstavljaju kao bankarski službenici, trgovački putnici ili pokucaju na vrata tvrdeći kako im je potrebna pomoć, pa taman i ona najmanja, poput čaše vode. Kako smo saznali od Ministarstva unutarnjih poslova, u prvih devet mjeseci ove godine prevareno je 449 starijih osoba, a više možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap