Dok je davao novac za gluhonijemu djecu, 86-godišnjaku ‘dobrotvor’ ukrao 200 eura

Jasmina Grgurić Zanze
9. studenoga 2023.
Crna kronika
A- A+

Starim trikom skupljanja novca za gluhonijemu djecu poslužio se prevarant kada je ugledao 86-godišnjaka na parkiralištu. Uzeo je od njega 15 eura i tražio još pet, a kada mu je umirovljenik pružio novčanicu od 200 eura, pod uvjetom da mu vrati kusur, lažni humanitarac je pobjegao.

Fotografija iz žablje perspektive, gdje osoba u rukama drži veći iznos novca

Novac | Foto: Pexels

 

 

Potpuno je nevjerojatan način na koji je lažni dobrotvor nasamario 86-godišnjaka u Varaždinu. Prišao mu je na parkiralištu i pokazao mu papir na kojem piše da skuplja donacije za gluhonijemu djecu. Starac se sažalio i dao mu čak 15 eura. No, prevarant nije odustajao i tražio je još novca od umirovljenika.

– Dogovorili su da će mu 86-godišnjak dati još 5 eura, ali kako nije imao sitnog novca, dao mu je novčanicu od 200 eura, pod uvjetom da mu skupljač donacija uzvrati 195 eura. No, nakon što mu je predao novčanicu od 200 eura, muškarac je s njom pobjegao, izvijestila je jučer varaždinska policija.

Pazite dok kupujete: Umirovljenik na blagajni ukrao novčanik kupcu (66)

Samo u prvih devet mjeseci ove godine prevareno je 449 starijih osoba. Policija neprestano upozorava građane kako se zaštiti, ali i pomoći našim starijim članovima obitelji i susjedima da ne nasjedaju na nikakve priče i dogovore s nepoznatim ljudima. Ministarstvo unutarnji poslova započelo je i niz prevencijskih aktivnosti kako bi starije građane upozorilo na najčešće oblike prijevara. Što sve prevaranti pokušavaju u umirovljeničkoj populaciji i kako se zaštiti, možete pročitati na ovoj poveznici.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap