Znate li koje je navike kraljica Elizabeta II. održavala sve do samog kraja svojeg života?

Ana Kanazir
12. rujna 2022.
Zdravlje
A- A+

Britanska kraljica Elizabeta II. umrla je 9. rujna 2022., a doživjela je 96 godina. Njezin sprovod će se održati 19. rujna. Svoju dugovječnost kraljica može zahvaliti dobrim genima, ali i dobrim životnim navikama. Sve do unazad godinu dana kraljica je šetala, čitala i jahala konje.

Kraljica Elizabeta (Photo: Pixabay)

Kraljica se nije odvajala od svojih aktivnosti sve do zadnjih mjeseci 2021. godine kada joj se zdravstveno stanje pogoršalo. Osim tjelesnih aktivnosti, kraljica je redovito čitala novine i knjige, a slušala je i radio te igrala društvene igre. Osim toga, poznato je kako je bila vjerna i određenoj prehrani pa je tako često jela iste namirnice.

Koje je sve rutine imala kraljica Elizabeta II.?

Kraljica je imala određene rutine kao što su isti doručak svaki dan, ali i odlazak u krevet oko 23:00 sata uz svoj dnevnik te čitanje knjige. Svaki dan bi šetala svoja četiri psa i to dva puta dnevno, a čak su i njezini psi imali određenu rutinu. Svakoga dana su u 17 sati imali večeru, meso poput steaka i pilećih prsa.

Upravo su rutine ključ života bez stresa jer ne postoje iznenađenja nego se sve odvija po predviđenom rasporedu, a postoje i istraživanja koja pokazuje kako rutine utječu na bolji san, na zdravlje i samopouzdanje.

Buckinghamska Palača potvrdila detalje sprovoda kraljice Elizabete II. - bit će ispraćena 19. rujna

Kako je izgledala prehrana kraljice?

Kraljica bi svako jutro započela crnim čajem i keksima, dok bi glavni doručak uključivao žitarice, jogurt, tost i marmeladu. Popodne bi uz čaj najčešće jela kruh s marmeladom od jagoda i maslac. Izbjegavala je jedenje ugljikohidrata kao što su tjestenina ili krumpiri, a najviše je voljela jesti jednostavnu hranu, otkrio je Darren McGrady, njezin bivši osobni kuhar koji joj je kuhao 15 godina Darren McGrady za Marie Claire.

Čime se sve bavila kraljica Elizabeta II.?

Kraljica je gotovo do samog kraja života često šetala sa svojim psima, a poznato je kako je tijekom života imala preko 30 pasa vrste korgi. Čak i 15 minuta hodanja dnevno može napraviti veliku razliku, a ima i mnoge prednosti za tijelo, koje možete vidjeti ovdje. 

Osim toga jahala je i konje te je bila odlična u tome, iako je posljednje godine, zbog svojeg narušenog zdravstvenog stanja, dobila zabranu od liječnika. Uživala je i u igri riječi sa suprugom, a svako jutro bi tri sata provela pregledavajući papirologiju.

Iako je njezina majka doživjela 101. godinu života, navike kraljice Elizabeta II. su sigurno doprinjele njezinom dugom i sretnom životu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap