Znate li kako se riješiti komaraca? Donosimo trik za koji vam treba jedan sastojak koji imate u kuhinji

Ana Kanazir
30. svibnja 2023.
Zdravlje
A- A+

S toplijim temperaturama se pojavljuju i razni kukci kao što su krpelji ili komarci. Komarci su vrlo dosadni, a osim njihovog iritantnog zujanja, ubodi su također neugodni i nekada ih se teško riješiti. Ipak, postoji jednostavan trik kako se riješiti komaraca, a on uključuje – kavu.

Komarac na koži

Komarac | Foto: Pixabay, lksuperboy

Komarci - kako smanjiti njihovu populaciju, kako ih odbiti te što napraviti s ubodima

Iako su mali, komarci mogu stvoriti puno problema. Postoje razne teorije da komarce privlači određena krvna grupa ili neki mirisi, ali u svakom slučaju je svima u interesu da ih nema u našoj blizini. Zato donosimo jednostavan trik kako se riješiti komaraca.

Kako biste uspješno otjerali komarce od vas i općenito od mjesta na kojem se nalazite, trebate samo kavu i upaljač ili šibice. Naime, nakon što popijete vaš omiljeni crni napitak, nemojte bacati talog.

Pričekajte da se talog osuši, stavite ga na aluminijsku posudu, foliju ili neku drugu čvrstu podlogu i zapalite ga šibicom ili štapićem. Pričekajte da se počne dimiti i bit ćete sigurni od komaraca.

Ono što morate znati je da miris nije ugodan, odnosno osjetit ćete miris gorenja, a koliko će vam ovaj talog trajati će ovisiti i o količini taloga koji ste zapalili.

Kako se riješiti komaraca, ali i kako ublažiti ubode, možete vidjeti u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap