Video: Fizioterapeut nam je pokazao pet jednostavnih vježbi za cijelo tijelo

Ana Kanazir
28. studenoga 2023.
Zdravlje
A- A+

Vježbanje i općenito tjelovježba su vrlo korisni za sve dobne skupine, a pogotovo za starije osobe. Vježbanje utječe na bolju gustoću kostiju, bitno je za fizičko, ali i mentalno zdravlje. Ipak, uvijek je nekako teško krenuti s vježbanjem, a upravo zato nam je fizioterapeut i kineziolog Sandro Venier pokazao kako se izvodi pet jednostavnih vježbi za cijelo tijelo. Ove vježbe mogu raditi baš svi, a uz detaljna objašnjenja sigurno ćete imati i dodatnu motivaciju za vježbanjem.

Fizioterapeut kleči s jednim koljenom na podu

Fizioterapeut Venier | Foto: Mirovina.hr

Vježbanje može biti izazovno, pogotovo kod starijih osoba koje trpe određene bolove. Bolovi tako mogu bitno utjecati na kvalitetu života, a više o njima nam je ovdje ispričao fizioterapeut Sandro Venier. Sada nam je otkrio i pet jednostavnih vježbi za cijelo tijelo koje možete izvoditi i pomoću nekih rekvizita, kao što je stolica koja onda služi kao oslonac.

Baš kao što nam je priznala umirovljenica Željka u ovom tekstu, vježbanje može utjecati na tijelo, ali i na raspoloženje. Ipak, najteže je krenuti s vježbanjem, a kako biste imali kontinuitet, najvažnije je vježbati polako i sigurno, a po potrebi prilagoditi svaku vježbu. Kako nam je rekao fizioterapeut Venier, treba pronaći oblik vježbanja zbog kojeg ćemo se osjećati bolje, a ne lošije.

Upravo zato nam je pokazao pet jednostavnih vježbi koje možete izvoditi i pomoću nekih rekvizita, a svaku vježbu možete dodatno prilagoditi brojem ponavljanja i serija.

Sve vježbe možete vidjeti u videu ispod, gdje vas čeka i objašnjenje svake pojedine vježbe, kao i zašto je točno ona dobra.

Copy link
Powered by Social Snap