Uskoro kreće sezona grijanja, a evo kako možete najjednostavnije očistiti vaše radijatore

Ana Kanazir
14. listopada 2022.
Zdravlje
A- A+

Prije sezone grijanja uvijek treba provjeriti nekoliko stvari i pripremiti se na najbolji mogući način za nadolazeću sezonu. Osim što će se prašina iz radijatora širiti prostorom za vrijeme grijanja, jednako tako će mu i trebati dulje vremena da zagrije dom. Na svu sreću postoje vrlo jednostavni načini kako se radijatori mogu očistiti.

radijator

Foto: Pixabay

Priprema je pola posla, pogotovo kada se radi o pripremama za zimu. Važno je provjeriti dimnjake i servisirati bojlere prije ogrjevne sezone, a ne smiju se zaboraviti i radijatori.

Tečaj €/kn: 7,53450

Treba vam sušilo za kosu

Kako biste uklonili prašinu iz radijatora prvo ga pobrišite suhom krpicom, a onda upotrijebite sušilo za kosu na kojeg stavite uski nastavak. Potom ga možete usmjeriti s gornje strane radijatora tako da prašina pada na pod, a ispod stavite vlažnu krpicu na koju će se ta prašina uhvatiti. Možete ga usmjeriti i na donji rub radijatora pa će prašina iskočiti u zrak i potom pasti na pod. Dok ovo radite, stavite na usta i nos zaštitnu masku i otvorite prozora kako ne biste udisali prašinu. Posebno se preporučuje nošenje maske kod osoba koje imaju astmu ili su alergične na prašinu.

Ne možete podnijeti neugodan miris usisavača kada čistite dom? Imamo rješenje

Usisavač

Neki usisavači na sebi imaju opciju ispuhivanja zraka, što je idealno za ovakve slučajeve. Provjerite ima li i vaš usisavač ovu opciju koja će vam znatno olakšati posao. Ako kod usisavanja osjetite neugodan miris usisavača, pomoći može trik o kojem smo pisali ovdje. Poslužiti može i komprimirani zrak u boci koji se može kupiti u specijalizirani trgovinama po cijeni od otprilike 40 kuna. Ova boca na svojem kraju ima tanku cijev nalik slamki koja služi za ispuhivanje zraka i čišćenje nepristupačnih površina.

Krpica

Treći i zadnji korak je mokra krpica kojom ćete ukloniti ostatke prašine po stijenkama radijatora.

Uskoro kreće sezona grijanja, a evo kako možete najjednostavnije očistiti vaše radijatore
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap