Ne možete podnijeti neugodan miris usisavača kada čistite dom? Imamo rješenje

Ana Kanazir
6. listopada 2022.
Zdravlje
A- A+

Usisavanje bi trebalo biti sastavni dio svakog čišćenja stana ili kuće. Ako nemate kućne ljubimce ili djecu, usisavati bi trebalo barem jednom tjedno. U drugim slučajevima i češće. Ipak, ako imate problem s neugodnim mirisom koji se širi prostorijom za vrijeme usisavanja, postoji vrlo jednostavan trik za koji vam trebaju samo dvije stvari koje imate kod kuće.

uspisavanje | foto. Pexels, cottonbro

Usisavati možete tepihe, kao i ostale prostorije u kući. Važno je prije samog usisavanja i nakon njega isprazniti spremnik od prašine. Jednako tako, kako biste oživjeli tepihe možete nakon usisavanja koristiti još jedan drugi sastojak koji posjeduje većina kućanstava, a radi se o sodi bikarboni. Na ovaj način vam tepisi više neće imati neugodan miris.

Tečaj €/kn: 7,53450
čišćenje kupaonice
Kako očistiti kupaonicu bez previše muke i bez ribanja? Vrlo jednostavno

Kako najbolje usisati tepihe?

Prije svega ispraznite spremnik usisavača, a potom stavite na cijev usisavača odgovarajući nastavak. Ako vam smeta neugodan miris koji ostaje nakon usisavanja, isprobajte ovaj trik. Na blazinicu nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja po želji te ju onda stavite u spremnik usisavača. U slučaju da imate usisavač koji radi na vodu, nekoliko kapi ulja stavite izravno u vodu. Ulje birajte po mirisu koji volite i koji vam najviše odgovara. Ovo će vam sigurno promijeniti način usisavanja, a možete i uživati u mirisu koji će se širiti prostorijom.

Kada vam tepih poprimi neugodan miris od kućnih ljubimaca, možete po njemu posipati malo sode bikarbone koja će neutralizirati mirise. Napunite bocu s raspršivačem hladnom vodom te pošpricajte dio gdje ste stavili sodu. Uz pomoć četke utrljajte ovu smjesu u tepih i suhom krpom pobrišite. Nakon što se osuši prođite još jednom usisavačem ovaj dio kako biste uklonili višak sode bikarbone.

Osim podova, ovdje donosimo i savjete kako što jednostavnije možete počistiti kupaonicu.

Ne možete podnijeti neugodan miris usisavača kada čistite dom? Imamo rješenje
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap