S ovim trikom peršin će sačuvati svježinu i do mjesec dana i to bez zamrzavanja

Jasmina Grgurić Zanze
2. lipnja 2024.
Zdravlje
A- A+

Peršin je svakodnevni začin naših kuhinja, no često je izazovno održati ga svježim. Osim zamrzavanja opranih, osušenih i narezanih stabljika i listova, postoji još jedan način. Trik koji će očuvati svježinu vezice peršina i do 30 dana na svom je Instagramu podijelila food blogerica Buse Zeynep. Sve što vam treba je staklenka s poklopcem, čašica i malo vode.

Peršin s cijenom

Cijena vezice peršina i celera na tržnici | Mirovina.hr

Peršin nije samo ukras našim jelima u loncu i tanjuru, nego mnogo više od toga. List peršina sadrži brojne vitamine i minerale pa je ovaj začin u svakom slučaju ljekovit. Dobar je za probavu, djeluje protuupalno te uz ostale brojne blagodati, potiče krvotok. Ipak, kada je riječ o peršinu kao svakodnevnom savezniku naše kuhinje, postoji jedan problem, a to je kako ga sačuvati svježim na dulji rok. Pretpostavka je, naime, da ne možemo baš svakih nekoliko dana trčati na tržnicu po svježi peršin.

Umirovljenica Branka otkrila nam je kako najbolje zamrznuti peršin

Kako bi sačuvali svojstva peršina, mnogi se odlučuju na zamrzavanje prethodno opranih, osušenih i nasjeckanih stabljika i listova. Svojevremeno nam je umirovljenica Branka otkrila kako peršin možemo zamrznuti u posudicama za led, o čemu smo pisali ovdje.

Kuhinjski trik s peršinom na Instagramu podijelila je food blogerica Buse Zeynep, a objava je prikupila na stotine tisuća pozitivnih reakcija. Blogerica tvrdi da ćete na ovaj način sačuvati svježinu peršinovih stabljika s listovima u hladnjaku i do mjesec dana.

Sve što vam treba je svežanj peršina, manja čaša s vodom i staklenka s poklopcem. Na poklopac staklenke stavite manju staklenu čašicu s vodom, poput one za rakiju. U staklenku naopako stavite svežanj peršina, tako da su stabljike okrenute prema gore. Staklenku okrenite na poklopac s čašicom, tako da stabljike ugurate u vodu te pažljivo zaklopite. Vodu je potrebno mijenjati svakih nekoliko dana, a peršin bi trebao ostati svjež nekoliko tjedana, tvrdi poznata blogerica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Buse Zeynep (@busezeynep)

Kod upale mjehura pomaže čaj od peršina. U vodu se stavi peršin i kuha se neko vrijeme nakon čega se procijedi i tekućina koja se dobije se pije kao čaj, a mnogima pomaže kod upale mjehura. Kako su se nekada narodnom medicinom liječile razne tegobe, među kojima i ova, možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap