Odmotati prozirnu foliju nije uvijek lako: Ovaj trik će vam sačuvati živce

Jasmina Grgurić Zanze
22. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Prozirna folija dio je gotovo svake kuhinje, a pomaže nam u očuvanju svježine namirnica. Međutim, može se koristiti i za puno drugih stvari, ali ponekad je prava muka odmotati je. Stručnjaci savjetuju da stavimo prozirnu foliju u zamrzivač kako bi je lakše odmotali. Zahvaljujući hladnom zraku iz zamrzivača, površina folije više neće biti statički nabijena što će spriječiti njezino lijepljenje za ruke.

Ilustracija | pexels

Ilustracija | pexels

Gotovo nema kućanstva koje ne koristi prozirnu foliju za čuvanje, ali i pripremu hrane. Međutim, nekada je nemoguća misija odmotati je. Ipak, ima nešto što bi nam moglo pomoći da ne izgubimo živce svaki put kada to radimo. Naime, možemo je staviti u zamrzivač.

Starija gospođa zalijeva biljke prirodnim gnojivom
Znate li kako da vam biljke brže rastu? Jedno od rješenja je prirodno gnojivo - pivo

Prozirna folija korisna je za održavanje svježine hrane i sprečavanje truljenja voća i povrća. Međutim, možete je koristiti i za druge stvari. Ako idete na put, bocu možete zamotati u foliju kako ne bi smočila torbu. Također, može biti korisna kod renovacije doma. Prozirnom folijom možete pokriti i police u hladnjaku ili druge kuhinjske elemente te tako olakšati kasnije čišćenje, piše N1.info.hr.

Premda se prozirna folija obično drži u ladici, pametno bi je bilo spremiti u zamrzivač. Ovaj trik pomoći će vam da je lakše odmotate. Zahvaljujući hladnom zraku iz zamrzivača, površina folije više neće biti statički nabijena što će spriječiti njezino lijepljenje za ruke.

No, ne morate brinuti da će se folija zalijepiti za hranu. Onog trenutka kada se ponovno zagrije na sobnu temperaturu, bit će ponovno ljepljiva, kažu stručnjaci, pa se isplati probati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap