Rehabilitacija na Baniji: Stariji Siščani i Petrinjci dobivaju nove lječilišne sadržaje

Milan Dalmacija
30. rujna 2023.
Zdravlje
A- A+

U pripremi je 13 milijuna eura vrijedan projekt revitalizaciju Jodnog lječilišta u Sisku, koji uključuje izgradnju novog objekta, osnivanje posebne ustanove i buđenje izvora jodne vode. Uz to, starije osobe u Petrinji će dobiti novi smještaj te medicinske sadržaje.

Ovako bi trebala izgledati nova zgrada lječilišta Jodno u Sisku. | Foto: Sisačko-moslavačka županija

Osim obnove postojećih, u Sisačko-moslavačkoj županiji se planira gradnja novih objekata, od kojih će neki biti na raspolaganju starijim osobama. Župan Ivan Celjak najavio je izgradnju nove zgrade Jodnog lječilišta te obnovu i ustupanje još jednog objekta korisnicima Doma za starije osobe Petrinja.

Pored stare zgrade lječilišta, koja se nalazi u Teslinoj ulici u Sisku, gradit će se novi suvremeni wellness i spa centar koji će imati bazene, višenamjensku dvoranu, teretanu, saunu i ostale topličke sadržaje te kafić i prostor za druge uslužne djelatnosti.

Buđenje izvora

hidrogimnastika
Hidrogimnastika: Neobičan spoj dvaju sportova u vodi služi kao rekreacija i rehabilitacija

Ukupna vrijednost projekta je 13 milijuna eura. Dosad je Županija osigurala četiri milijuna eura iz vlastitih izvora, a do početka radova koji se očekuju do ljeta sljedeće godine, nadaju se povući još sredstava. Uz obnovu postojeće i izgradnju nove zgrade lječilišta, potrebno je osnovati i Javnu ustanovu Lječilište Jodno te ponovno probuditi izvore ljekovite jodne vode.

Župan Celjak rekao je kako će cijeli kompleks lječilišta služiti za rehabilitaciju, ali i komercijalne svrhe. Dodao je kako je glavni projekt već spreman.

Svi sadržaji lako dostupni

Istovremeno, u Petrinji traje obnova zgrade u blizini stare bolnice. Ona će biti ustupljena tamošnjem Domu za starije osobe, a predviđeno je da ima sadržaje za smještaj i liječenje te unutarnji bazen.

Sisačko-moslavački župan naglasio je kako će obnovom ovih objekata biti postavljen nadstandard te nadogradnja fizikalne medicine i rehabilitacije. Dodao je da će svi sadržaji potrebitima biti dostupni putem uputnice, dok će ostali moći koristiti prostore za rekreaciju uz prethodno plaćanje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap