‘Puno se sjedi, previše se pije’: Ured predsjednika će potrošiti više na alkohol nego na zdravstvene usluge

Milan Dalmacija
2. veljače 2023.
Zdravlje
A- A+

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović komentirao da mu je zdravlje lošije, jer se, između ostalog, u njegovoj političkoj karijeri ‘puno sjedi i previše pije’, njegov ured je objavio plan javne nabave za 2023. godinu. Tako će najviše novca potrošiti na meso i razne prehrambene proizvode. No, znakovito je da će više novca izdvojiti za alkoholna i druga pića, nego za zdravstvene usluge.

milanovic

Foto: Zoran Milanović | Youtube screenshot

Hrvatski predsjednik, Zoran Milanović prije nekoliko dana je komentirao je li politička karijera utjecala na njegovo zdravlje. Priznao je kako je stariji i kako više ne može obavljati neke aktivnosti, koje je mogao još kao premijer. No, iznio je i jedno, pomalo neugodno priznanje.

– Prijeđeš 50. i shvatiš da, prvo, treba biti razuman. Postoje neke barijere. Neke stvari više ne možeš i ne bi trebao. A drugo, puno se sjedi, previše se pije. Onda moraš vidjeti hoćeš li potpuno izbaciti neke stvari, komentirao je Milanović proteklog četvrtka.

milanovic zoran
'Puno se sjedi, previše se pije': Milanović komentirao je li politička karijera utjecala na njegovo zdravlje

A Ured predsjednika objavio je plan nabave za 2023. godinu, u kojem su do detalja navedeni iznosi za brojne proizvode i usluge koji  će se konzumirati, odnosno vršiti na Pantovčaku. Tako, između ostalog stoji i da će Ured predsjednika potrošiti 6.000 eura za nabavu kave i čaja, 4.700 eura za nabavu mlijeka i mliječnih proizvoda, 9.300 eura za vodu u galonima, 16.000 eura za ribu prve klase, 25.300 eura za razne prehrambene proizvode (ma što god to bilo) te 21.300 eura za prvoklasno svježe voće i povrće.

Dosta će novca potrošiti i na ne tako zdravu prehranu. Za meso i mesne prerađevine prve kategorije potrošit će 20.000 eura, za smrznute proizvode 5.400 eura te 4.000 eura za svježe meso peradi prve kategorije.

Osvrnuvši se na Milanovićevu izjavu o pijenju i sjedenju, uočili smo kako će njegov ured za alkoholna i bezalkoholna pića potrošiti 10.700 eura. S druge strane, za zdravstvene usluge je izdvojeno “samo” 8.000 eura. Cjelokupni plan javne nabave Ureda predsjednika možete pogledati ispod članka.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Popularno
Copy link
Powered by Social Snap