‘Puno se sjedi, previše se pije’: Milanović komentirao je li politička karijera utjecala na njegovo zdravlje

Milan Dalmacija
29. siječnja 2023.
Zdravlje
A- A+

Predsjednik RH osvrnuo se, između ostalog, i na utjecaj političke karijere na zdravlje. Priznao je kako je stariji i slabiji te da se više ne može baviti aktivnostima koje je redovito upražnjavao dok je bio premijer. Milanović je dodao i da se u politici puno sjedi i previše pije te dodao da je činjenica da se nezdravo živi.

milanovic zoran

Foto: Zoran Milanović | Youtube screenshot

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je, između ostalog, tijekom svog posjeta jednoj hrvatskoj tvornici u četvrtak odgovorio i na pitanje je li politička karijera utjecala na njegovo zdravlje. Naime, Milanović je najprije bio premijer, a zatim je nakon pauze od nekoliko godina preuzeo i predsjedničku dužnost. Uspoređujući njegove fotografije iz ta dva razdoblja, jasno je da se dosta promijenio, a to je i sam priznao.

– Slabiji sam. Stariji sam. Nekoć sam mogao trčati na Sljeme, ići biciklom na Biokovo nakon pa cijele… Ok, ne cijele noći, pola, kad sam bio premijer. Onda prijeđeš 50. i shvatiš da, prvo, treba biti razuman. Postoje neke barijere. Neke stvari više ne možeš i ne bi trebao. A drugo, puno se sjedi, previše se pije. Onda moraš vidjeti hoćeš li potpuno izbaciti neke stvari, prenosi njegove riječi Večernji list.

Naglasio je da je činjenica da se u današnje vrijeme potpuno nezdravo živi i dodao da više ne želi živjeti kao kad je imao 45. godina. Na pitanje ide li na skijanje, predsjednik je poručio da to nije sport, već rekreacija.

Kolinda završila na operaciji

Da politička karijera zaista može utjecati na zdravlje, pogotovo pod lupom javnosti, dokazuje i njegova prethodnica, Kolinda Grabar Kitarović koja je u rujnu 2020. godine završila na operaciji vratne kralježnice.

– Ova je operacija bila nužna, vjerojatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele utjecati na moj život. I to ne samo na onaj protokolarni, zbog poteškoća sa stajanjem, gubitka ravnoteže i slično, već i na svakodnevni život. Bilo je već teško potpisati se i općenito pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti žlicu ustima, napisala je tada na Facebooku.

Supruga mu potiče zdrav način života

Inače, Milanovićeva supruga, Sanja Musić Milanović je voditeljica Odjela za promicanje tjelesnog zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Poznata je po zagovaranju zdrave prehrane, ali i po svojoj izjavi iz 2014. godine da je crni kruh poželjno rezati na tanke šnite. Pitanje je kako će komentirati izjavu svog supruga da se puno sjedi i previše pije.

milanovic zoran
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap