Provjerite imate li je u hladnjaku: Određene serije mineralne vode se povlače s tržišta

Luka Kalac
1. ožujka 2024.
Zdravlje
A- A+

Prirodna mineralna voda Donat Mg u boci od jedne litre povučena je s tržišta iz predostrožnosti. Riječ je o promjenama organoleptičkih svojstava okusa i mirisa pića Donat Mg. Radi se o bocama datuma najbolje upotrijebiti do 14. i 15. studenoga 2024. godine.

A glass of water macro shot

Prirodna mineralna voda Donat Mg u boci od jedne litre koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska se opoziva i povlači s tržišta iz predostrožnosti. Do ovog poteza slovenske kompanije došlo je zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, objavljeno je iz Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

Provjerite imate li u svojim domovima mineralnu vodu Donat Mg u boci od jedne litre s oznakom 14. studenoga 2024. (oznaka koja se odnosi na to da je proizvod najbolje upotrijebiti do 14. studenoga 2024. godine) i Donat Mg u boci od jedne litre s oznakom 15. studenoga 2024. (oznaka koja se odnosi na to da je proizvod najbolje upotrijebiti do 15. studenoga 2024. godine). Inače, distributer ovog proizvoda je zagrebački Atlantic trade.

– Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, stoji u priopćenju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Važno je znati da navedene serije ovog proizvoda nisu štetni za zdravlje, ali su preventivno povučene s tržišta.

– Potrošači koji su kupili proizvod mogu ga vratiti na prodajno mjesto, gdje će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamjenu proizvoda, zaključili su iz HAPIH-a.

Copy link
Powered by Social Snap