Kako očistiti kupaonicu bez previše muke i bez ribanja? Vrlo jednostavno

Ana Kanazir
17. rujna 2022.
Zdravlje
A- A+

Mnogima čišćenje kupaonice predstavlja velik problem, pogotovo kada se radi o tvrdokornim mrljama od kamenca na slavini ili o prljavim fugama. Ipak, postoje sredstva koja sigurno imate doma, a koja će napraviti čudo i vratiti sjaj. Ono što je najvažnije, za čišćenje vam ne treba nikakvo ribanje.

čišćenje kupaonice

čišćenje kupaonice | foto: pexels, Karolina Grabowska

Niz trikova može pomoći kod čišćenja, a najlakše je čistiti dio po dio prostora, odnosno jedan po jedan kupaonski element. Kod čišćenja umivaonika može pomoći običan sapun, dok će odvode odčepiti mješavina sode bikarbone i octa. Ostatak savjeta donosimo u tekstu.

49,99 kn
6,63 €
prije:
75,99 kn
10,09 €
Uštedite

Doline jogurt

Tekući ili čvrsti, 180 g
2,29 kn
0,30 €
Provjerite ponudu
39,99 kn
5,31 €
prije:
59,99 kn
7,96 €
Provjerite i uštedite
4,49 kn
0,60 €
Prelistajte katalog
119,99 kn
15,93 €
prije:
199,99 kn
26,54 €
Provjerite i uštedite
14,99 kn
1,99 €
Prelistajte katalog
22,99 kn
3,05 €
Prelistajte katalog
Tečaj €/kn: 7,53450
perilica
Donosimo trik zbog kojeg ćete promijeniti način pranja ručnika

Čišćenje umivaonika

Umivaonik se može očistiti sodom bikarbonom koja se ostavi neko vrijeme da odstoji, a potom se ispere toplo vodom i malo protrlja spužvicom. Ako želite vratiti sjaj slavini umivaonika, to možete napraviti uz pomoć ulja čajevca koji ima antibakterijska svojstva, a djeluje i na gljivice te će uništiti plijesni. Kada koristite ovo ulje, nosite rukavice jer kod nekih osoba može izazvati alergijsku reakciju. Ulje nakapajte u malo sode bikarbone te protrljajte po slavini i potom isperite. Ulje čajevca možete kupiti u ljekarni ili u drogeriji po cijeni od otprilike 30 kuna.

Ako nemate ulje čajevca, isti učinak će imati i dječje ulje. Sjaj slavini možete vratiti i običnim deterdžentom za posuđe ili pak sapunom.

Čišćenje ogledala

Kako se ogledalo ne bi maglilo kada se tuširate, možete ga očistiti pjenom za brijanje. Ubrusom ili krpicom nanesite pjenu na ogledalo, ostavite da djeluje manje od minute i potom očistite čistom krpicom ili ručnikom.

Čišćenje staklene tuš kabine

Kako biste uklonili kamenac koji se vrlo lako napravi na staklu, probajte zgužvati masni novinski papir te njime prijeđite po staklu. Za sjaj možete dodati i malo alkoholnog octa.

Odštopavanje odvoda

Ovo je čest problem, a može se jednostavno riješiti. U odvod nasipajte sode bikarbone te potom po njoj zalijte ocat. Doći će do pjene, što je potpuno normalna reakcija, a odvod će se očistiti. Istim sastojcima možete očistiti i kadu kako bi se uklonili neugodni mirisi i mrlje. Ocat može poslužiti i za čišćenje uređaja u domu, kao što je kuhalo za vodu, o čemu možete pročitati ovdje. 

Kako očistiti kupaonicu bez previše muke i bez ribanja? Vrlo jednostavno
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap