Najbolji pečeni kesteni: S ovim receptom će se svi kesteni otvoriti i savršeno ispeći

Ana Kanazir
15. listopada 2022.
Zdravlje
A- A+

Postoji mnogo različitih načina pečenja kestena, neki ih peku na posebnim tavama, dok neki koriste razne druge trikove kako bi se kesteni lakše otvorili. Ipak, postoji jednostavan način kako ispeći kestene u pećnici, a da se svi otvaraju.

pečeni kesteni

pečeni kesteni | foto: pexels, Yasir Gürbüz

Potrebno je uložiti malo truda koji će se na kraju isplatiti. Postupak je jednostavan, a trebat će vam lonac, lim za pečenje i na kraju zdjela u koju ćete staviti gotove kestene, kao i mokra krpa kojom ćete ih pokriti.

Tečaj €/kn: 7,53450

Kako ispeći kestene?

Prije svega, kestene razrežite po sredini, odnosno horizontalno duž kestena. Kako biste što lakše napravili ovaj dio koristite nož za kruh sa zupcima. Nakon toga kestene stavite u lonac s vodom i kuhajte dok voda ne zavrije. Na ovaj će način kesteni malo omekšati. Potom kestene malo ocijedite, ali pazite da ih ne posušite do kraja. Stavite ih na lim za pečenje okrenute prerezanim djelom prema gore i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Kada su gotovi, kestene stavite u zdjelu i prekrijte mokrom krpom kako bi se dodatno otvorili. Ovako ih držite oko 10 minuta, nakon čega su spremni za konzumaciju.

Najbolji pečeni kesteni: S ovim receptom će se svi kesteni otvoriti i savršeno ispeći
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap