Kupaonicom se širi neugodan miris? Imamo vrlo jednostavno rješenje

Ana Kanazir
19. rujna 2022.
Zdravlje
A- A+

U kupaonicama se često može širiti neugodan miris koji se nikako ne može prikriti. Do njega može doći iz više razloga, a kako bi se uklonio, trebate samo nekoliko stvari. Donosimo savjet kako možete sami napraviti vlastiti miris i riješiti se svih neugodnosti u kupaonici.

miris

miris | Pexels, Victoria Emerson

Razlozi neugodnog mirisa su različiti, a najvažnije je imati dobru ventilaciju u kupaonici, provjeriti je li problem možda u odvodima, a tek onda možete napraviti svoj miris i staviti ga na bilo koji povišeni dio u kupaonici.

čišćenje kupaonice
Kako očistiti kupaonicu bez previše muke i bez ribanja? Vrlo jednostavno

Kako da vam kupaonica miriši?

Sve što trebate je staklenka ili staklena posuda s otvorom u koju ćete na dno staviti malo sode bikarbone i na nju nekoliko kapi bilo kojeg mirisnog eteričnog ulja. Eterična ulja možete kupiti u drogerijama ili specijaliziranim trgovinama. Ako nemate eteričnog ulja, poslužit će i omekšivač koji se stavi po sodi te se onda s njom pomiješa u jednu smjesu. Po potrebi se može u bilo kojem trenutku ponovno dodati još eteričnog ulja ili omekšivača.

Ako nemate sodu bikarbonu, eterično ulje možete nakapati i na vatu koju ćete staviti u široku zdjelicu. Malo eteričnog ulja možete nakapati i s unutarnje strane kartona od wc papira. Neugodne mirise će ukloniti i posuda u kojoj se nalaze zrna kave ili ocat u staklenci.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Osim toga, ne zaboravite redovito iznijeti smeće iz kupaonice, udaljiti prljave ručnike, obratiti posebnu pažnju na odvode te počistiti kupaonicu, o čemu smo pisali ovdje.

Kupaonicom se širi neugodan miris? Imamo vrlo jednostavno rješenje
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap