Koronavirus ponovno u splitskom Domu za starije: Korisnici u izolaciji, posjeti zabranjeni do daljnjeg

Milan Dalmacija
26. travnja 2023.
Zdravlje
A- A+

Koronavirus ponovno je prodro u splitske domove za starije osobe. Na Zenti je izolirano više korisnika te su do daljnjeg zabranjeni posjeti na dva kata, dok je u domu u Vukovarskoj ulici također zabilježeno nekoliko slučajeva zaraze. Ravnatelj Doma, Ivan Škaričić protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog smrti 18 korisnika tijekom vala zaraze 2020. godine, nije komentirao ovaj slučaj.

dom za starije split

Foto: Dom za starije i nemoćne Split, Vukovarska | dzsino-split.hr

Nakon uskršnjih blagdana koronavirus je ponovno prodro u Dom za starije i nemoćne osobe na Zenti u Splitu. Kako doznaje Dalmacija Danas, prvi slučajevi zabilježeni su u stambenom odjelu doma prije desetak dana.

ivan škaričić
Konačno! Splitsko odvjetništvo pokrenulo istragu protiv ravnatelja i još dvoje zbog smrti 18 korisnika Doma za starije

Nekoliko štićenika imalo je simptome covida-19, a nakon što se još nekolicina njih požalila na jaku glavobolju i povišenu temperaturu, antigenska testiranja potvrdila su da se radi o zarazi koronavirusom. Iako su u Domu poduzete sve epidemiološke mjere, a zaraženi pacijenti izolirani, virus se probio i na stacionar.

Zbog toga su već dva dana do daljnjeg zabranjeni posjeti na dva kata doma. Korisnici će ostati u izolaciji dok zaraza ne prođe, doznaje se iz Doma. Težih slučajeva zaraze, srećom, nema, ali indikativno je da je zaraženo i nekoliko djelatnika, kao i nekoliko osoba u Domu u Vukovarskoj ulici.

Taj je dom došao pod povećalo u travnju 2020. kad je od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 18 korisnika. Protiv ravnatelja Doma, Ivana Škaričića, glavne medicinske sestre i liječnice krajem prošle godine pokrenuta je istraga. On dosad nije komentirao novo širenje zaraze, kao niti Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Copy link
Powered by Social Snap