Željko(67): “Otkriti ću toplu vodu ako kažem kao i svi drugi da je – loše”

Barbara Jurišić
18. veljače 2022.
Priče
A- A+

Željko(67) je umirovljeni vozač autobusa. Nije zadovoljan mirovinom, ali je zadovoljan svojim zdravljem. Smatra se bogatim zbog toga što ima mnoštvo unučadi i praunučadi.

Željko(67) pred tržnicom u Belišću
Barbara Jurišić/Mirovina.hr

Umirovljenik Željko je počeo raditi kao vozač autobusa za vrijeme akcije Oluja i to je radio do mirovine. Sada se bavi lovom jer, kaže, to je jedino što ga još nekako ispunjava. Zahvaljujući svojem sudjelovanju u Oluji, ima status branitelja.

“Dao sam svoj doprinos zemlji, a sada se bavim lovom”

Umirovljenik Marin (60): "Dva puta sam se ženio i nisam bio zadovoljan"

“Ja sam otišao u mirovinu kao vozač. Od ’95 do mirovine sam vozio autobus. Normalno da sam imao više novaca dok sam radio nego sad u mirovini. Dok sam vozio, bilo je i lijepih trenutaka i loših trenutaka, ali čovjek nekako pamti bolje lijepe trenutke. Ono sto je ružno, to treba zaboraviti.  Mirovina je “Bože sačuvaj”. Otkriti ću toplu vodu ako kažem kao i svi drugi da je loše. Nemam se s čim drugim pohvalit’. Bio sam sudionik Oluje, ali ja sam bio šofer. Dao sam svoj doprinos zemlji, ono što su od mene tražili, ja sam to učinio. Sada se bavim lovom, to je jedini od hobija koji me još nekako ispunjava”- priča nam umirovljenik Željko.

Govori nam kako mu je država priznala status branitelja i kako je dobio nekoliko kuna više na iznos mirovine. Trenutno je zadovoljan, jer ga zdravlje još uvijek služi. Žena mu je malo lošijeg zdravstvenog stanja zbog dijabetesa. Kaže da je po pitanju unučadi jako bogat.

“Imam dvoje unučadi, imam i praunučadi, kćerke koje su blizanke. Sve je to u redu, viđamo se. Nažalost, mladi moraju ići van, unuk mi je sada u Nizozemskoj, ova jedna unuka je tu, udana je, a ja i žena smo sami kod kuće”- razdragano nam govori gospodin Željko.

“Prevencije radi, redovito se testiram kućnim testom”

“O koroni, moje osobno mišljenje, nešto se ipak događa u cijelom svijetu pa tako i kod nas. E,  sad, tu sad razno razne priče kruže o tim cjepivima da su to neka praćenja, neka pokoravanja… Ja osobno ne vjerujem u to. Ja sam se tri puta cijepio i moja žena se tri puta cijepila i hvala Bogu, nismo ju još dobili. Prevencije radi, redovito se testiram onim kućnim testom “- ozbiljno nastavlja.

Naš sugovornik se osvrnuo i na povećanje cijena. Smatra da to povećanje ne bi bilo toliko strašno da umirovljenici imaju neka solidna primanja. Ne misli na neka jako velika primanja, ali dovoljna da ne treba razmišljati o tome može li si priuštiti nešto s tržnice ili ne. Kaže da zapravo obični ljudi razmišljaju o samo 100 kuna, a da milijarderi razmišljaju o milijardama. I njima je, kaže, malo kao i umirovljenicima. Govori nam i kako je tako uvijek bilo.

 

Željko(67): “Otkriti ću toplu vodu ako kažem kao i svi drugi da je – loše”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap