Umirovljenik Marin (60): “Dva puta sam se ženio i nisam bio zadovoljan”

Barbara Jurišić
6. veljače 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenik Marin (60) zadovoljan je svojim trenutnim životom. Rado se druži i karta sa svojim društvom. Rast cijena ne smatra nerazumnim.

Umirovljenik Marin(60) sjedi na kavi u Belišću
Barbara Jurišić/Mirovina.hr

Umirovljenik Marin (60) rado provodi slobodno vrijeme na kavi ili kartajući s prijateljima. Ne brine se zbog korone, a ni zbog primanja. Kaže kako ima dovoljno za dobar život. Brine ga jedino što ne može pronaći ženu. Ispričao nam je i jednu anegdotu vezanu uz to.

Ima dovoljno za život, čak i uz ovaj rast cijena

“Cijeli život sam radio. Sada živim normalno, imam za svoje potrebe taman. Zadovoljan sam. Imam braniteljsku mirovinu koja nije nešto pretjerano velika, ali nije ni mala. Kao jedan prosječni minimalac sada po novome. Za jednog čovjeka je to dobro. Čim imam za režije, za kavu, za cigarete, platim sve to i ostane mi dovoljno za život. Čak i uz ovaj rast cijena”- zadovoljno nam priča gospodin Marin.

Naglasio je da je to samo njegovo mišljenje. Ističe da kako rastu cijene struje i goriva, tako rastu i cijene prehrambenim proizvodima. Sve to, kaže, vodi prema rastu plaća, minimalaca i mirovina par posto gore dva puta godišnje. Smatra da se Hrvatska, u odnosu na neke susjedne države, još dobro drži.

Pandemije su se uvijek rješavale cjepivom

“Korona je u cijelom svijetu. Trebamo se ponašati kao cijeli svijet. Nisam antivakser, cijepio sam se. Bio sam pozitivan, nisam je ni osjetio. Nisam morao zaleći u krevet. Utjecalo mi je prije na društveni život kad su bile one mjere prve. Ma utjecalo mi je na sve. Utjecalo je i psihički, jer se nije moglo ni na kavu ni nigdje. Ali bile su i pandemije veće u svijetu i uvijek se to riješilo cjepivom koje je bilo lijek”-  zaključuje ovu gospodin Marin ovu temu.

Naš veseli sugovornik nam govori kako se svaku večer nalazi s društvom i da se uvijek nešto neočekivano događa. Sljedeći dan opet svi skupa sjednu i prepričavaju što se događalo prethodnu večer. Obično je sve zafrkancija i nikad nije bilo nekih velikih sukoba. Nekada samo eskalira do psovki, ali, govori nam, to je sve u redu.

“Imam 60 godina i  stalno sam podruštvenim mrežama”

“Nikako da si nađem ženu. Dva puta sam se ženio i nisam bio zadovoljan. Ili one sa mnom ili ja s njima, nešto ne štima tu. Evo 60 godina imam i  stalno sam po tim društvenim mrežama. Badoo i Facebook poznanstva, ali nisam imao sreće. Jednom sam na profilnu sliku stavio svog prijatelja s kacigom, žena s kojom sam pričao je rekla da skinem kacigu. Ja “skinuo kacigu” i ona mi se prestala javljati” – završio je Marin kroz smijeh.

Umirovljenik Marin (60): “Dva puta sam se ženio i nisam bio zadovoljan”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap