Zdravko(63): “Malo bolnica, malo kuća, malo druženje s djecom”

Barbara Jurišić
23. veljače 2022.
Priče
A- A+

Gospodin Zdravko(63) je cijeli svoj radni vijek proveo na jednom radnom mjestu dok se nije razbolio. Sada vrijeme provodi s obitelji i ide od bolnice do bolnice.

Zdravko(63) blizu zgrade Poglavarstva Belišće
Barbara Jurišić/Mirovina.hr

Umirovljenik Zdravko nam kaže kako je zadovoljan s mirovinom, ali da se ne bi žalio da je veća. Srčani je bolesnik i zbog toga često ide po bolnicama. Druži se rado sa svojom djecom.

“Da sam sam, ne bih mogao živjeti s tim novcima”

Milena (81): "Platim račune, grijanje. Ljeti malo ušparam, k'o mrav"

“Prije mirovine sam radio na ambalaži u Kombinatu cijeli svoj radni vijek dok se nisam razbolio. Onda sam otišao u mirovinu. Sad smo žena i ja oboje u mirovini. Dok sam radio bilo je bolje, bilo je više novca, ali je s nama onda bilo i dvoje djece. Sada sam srčani bolesnik. Da nisam, radio bih malo duže. Sada malo bolnica, malo kuća, malo druženje s djecom. Prošli ponedjeljak sam bio u Zagrebu u bolnici, sad opet ovdje u Osijeku u bolnici i tako”- govori nam umirovljenik Zdravko.

Govori nam i kako je zadovoljan s mirovinom, ali da se ne bi žalio da je veća. Ponavlja da su on i supruga skupa u mirovini i da ide nekako zbog toga, ali da je sam, ne zna da bi mogao živjeti s tim novcima. Nije mu čak ni bitno da je mirovina velika, bitno mu je da ti novci koje dobiju traju. Naglašava nam i da je njegova žena u mirovini tek od sedmog mjeseca prošle godine.

Popričali smo i o koroni.

“Ne znam jel’ tu ima neke logike ili nema, al’ dobro”

“U mojoj obitelji, svi smo imali koronu, ja sam ju prebolio. Cijepio sam se dva puta, rekli su mi da se ne moram tri puta cijepiti jer sam ju prebolio. Jedino mi nije jasno, moja pokojna mati je imala koronu. Došla je iz bolnice, inače, bila je jako bolesna. Dobila je koronu, preboljela koronu, otišla u bolnicu i ona je umrla, rekli su da je umrla od korone. Nije mi jasno ništa vise. Ovaj se cijepio, ovaj se ne mora cijepiti i sad ovo s djecom… Ne znam jel’ tu ima neke logike ili nema, al’ dobro. Idemo naprijed” – govori nam zbunjeno gospodin Zdravko.

Zdravko(63): “Malo bolnica, malo kuća, malo druženje s djecom”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap