Vjenčani nakon 60 godina čekanja: Jedan par je tek u poznim godinama okrunio svoju ljubav

Milan Dalmacija
23. ožujka 2023.
Priče
A- A+

Nakon što su roditelji Jeanette Steer prekinuli zaruke za Lena Allbrightona prije 60 godina, Len nije odustajao. Iako su imali vlastite živote, na kraju su se ponovno spojili, zaručili i nedavno vjenčali.

Foto: Pixabay

Da ljubav ne poznaje godine, ni granice te da je ponekad vječna dokazuje primjer novopečenog bračnog para iz Velike Britanije. Len Allbrighton (79) i Jeanette Steer (78) vjenčali su se 11. veljače ove godine, nakon punih 60 godina čekanja.

Par se upoznao još 1963. godine kad je Len imao 19, a Jeanette 18 godina. Ubrzo su pale i zaruke, no problem je bio u tadašnjim propisima koji su uvjetovali dob od 21 godine za pristanak na brak. Njeni su roditelji potom prekinuli zaruke i par se razdvojio, piše Daily Mail.

Upravo vjenčani: Mladoženja ima 100, a mladenka 102 godine!

Desetljeća razdvojenosti

U međuvremenu Len se oženio u Australiji, dobio troje djece, pa se potom razveo i doselio u Stevenage, gdje je bio medicinski tehničar. Jeanette je bila medicinska sestra na otoku Wight. Ona se također udala i dobila dvoje djece. U jednom trenutku Len ju je odlučio pronaći.

– Bio sam uplašen, ne znajući kakva će biti njena reakcija ili hoću li je uopće vidjeti. Otišao sam u nedoumici. Nije ju bilo lako pronaći, ali jesam. Samo sam se nadao da je dobro. Nisam očekivao ništa drugo, rekao je Len Allbrighton.

Sretan pronalazak

No, Jeanettein suprug je tada još bio živ, pa je Len doživio novu “odbijenicu”. Ispratila ga je i rekla mužu da je riječ o strancu koji pita za put. Ipak, znala je da on nije stranac.

– Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje ograde. Bilo mi je drago što me je potražio. Mnogo sam mislila na njega u to vrijeme, rekla je Jeanette Steer.

Nakon što je njen suprug preminuo, obratila se Lenu zahvaljujući adresi koju je ostavio na jednoj božićnoj čestitki. Prije pet godina odlučila se preseliti kod njega u Stevenage. Lani ju je Len napokon uspio zaprositi, a sad su svoju vječnu, ali dugo čekanu ljubav okrunili brakom.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap