Upravo vjenčani: Mladoženja ima 100, a mladenka 102 godine!

Jasmina Grgurić Zanze
6. srpnja 2019.
Istaknuto
A- A+

Možda je fraza, ali za ljubav nikada nije kasno te ona doista ne poznaje godine. Potvrđuje to i primjer novopečenog bračnog para, koji je svoju jednogodišnju vezu ovih dana odlučio okruniti vjenčanjem. Mladoženja ima 100, a mladenka 102 godine. John i Phyllis Cook zajedno imaju tako više od dva stoljeća.

John i Phyllis Cook vjenčali su se ovih dana u domu za starije osobe u Ohiou. Jednostavno su se zaljubili jedno u drugo, a hodali su otprilike godinu dana. Ipak, željeli su učiniti korak više pa su vezu okrunili brakom.

Doduše, ovaj 100-godišnji ratni veteran iz Drugog svjetskog rata nije planirao zaplivati u bračne vode. No, kada su mu u domu rekli da to može učiniti tamo, nije mogao odbiti priliku oženiti ljubav svog života, dvije godine stariju Phyllis.

“Nismo to planirali, ali stigli smo ovdje i rekli su nam da nas mogu vjenčati u domu. Rekao sam ‘super, hajdemo s tim završiti'” – kazao je John za NBC.

Kako su u više nego poznim godinama, ne čudi podatak da su oboje supružnika dvaput već ostali udovci tako da iza sebe imaju po dva braka. Ovo im je, čini se, treća sreća.

Ideju o “vezanju čvora” posebno je pozdravila Phyllis koja na brak gleda sa stajališta kršćanskih vrijednosti koje je njegovala cijeli život.

“Iskreno da vam kažem, zaljubili smo se. Znam da mislite kako je to malo nategnuta priča za nekog naše životne dobi, ali doista smo se zaljubili jedno u drugo” – posvjedočila je Phyllis koja će u kolovozu napuniti 103 godine.

Za ljubav nikad nije kasno: Ivka i Ilija zaljubili se u devetom desetljeću života!   

Dvije godine mlađi John dodao je da su kompatibilni na razne načine te uživaju u međusobnom društvu. Kako žive u domu, najljepši trenuci su im zajednički obroci i uživanje na suncu. Iako svakodnevno sate i sate provode zajedno, shvaćaju važnost ostavljanja slobodnog prostora jedno drugome. Tako i dalje žive u zasebnim apartmanima, a dijeli ih kat.

Unatoč tomu što provode puno vremena zajedno, dodaju, iskra se nije izgubila.

Johna su novinari pitali i koja mu je njihova najdraža zajednička aktivnost.

“Pa, vjerojatno ne bih trebao o tome pričati” – odgovorio je.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap