Video: Pitali smo umirovljenike u Osijeku kako su zadovoljni životom, evo što su nam rekli

Ana Kanazir
11. veljače 2024.
Priče
A- A+

Život u Osijeku je nešto drugačiji nego u Zagrebu, a to su nam potvrdili i sami Osječani prošloga tjedna. Neki tako kažu da ima puno sadržaja za njih, dok drugi smatraju da su mirovine premale. Bilo je i onih koji su se sjetili prijašnjih, puno boljih vremena, kada je sve bilo malo drugačije.

Umirovljenica u desnom kutu i natpis u lijevom

Kako je živjeti u Osijeku | Foto: Mirovina.hr

Život umirovljenika nigdje nije lagodan, a osim u Zagrebu, pokušali smo saznati i kako izgleda život starijih u četvrtom najvećem gradu u Hrvatskoj, Osijeku. Mišljenja su podijeljena, ali ono što je sigurno je da smo dobili vrlo iscrpne odgovore.

Umirovljenica Vesna na vizualu
Umirovljenica Vesna (78): 'Volim se družiti s mladima, onda sam i ja mlađa'

Bolje je u Osijeku nego u Njemačkoj

– Odlično mi je u Osijeku. Nikad ne bih preselila nikuda. Osijek je jedan prekrasan i miran grad. Siguran grad i sve imamo u njemu. Ima i dovoljno sadržaja za umirovljenike, za one koji su zainteresirani, rekla nam je jedna umirovljenica koja u Osijeku živi cijeli svoj život.

Sreli smo i umirovljenicu koja živi u Njemačkoj i koja nam je rekla kako se dobro osjeća kada dođe u Osijek, u svoj rodni grad. S druge strane nam je i priznala kako u Njemačkoj više nije kao što je nekada bilo, ali i kako joj tamo nije dobro.

Prije je bilo bolje

Umirovljenik kojeg smo sreli na ulici nam je rekao da je životom u Osijeku srednje zadovoljan. Otkrio nam je kako misli da bi moglo biti bolje da je više novaca i zabave, poput plesa.

– Prije je za mene bilo bolje živjeti u Osijeku nego sada. Bilo je bolje i lakše, otkrio nam je prolaznik.

S njime se složila još jedna prolaznica koja nam je objasnila i zbog čega su prije stvari bile bolje.

– Mirovina minimalna, režije velike. Grad je lijep i ima i lijepih stvari. Prije je bilo bolje za snaći se i imali smo veće mogućnosti, rekla nam je Osječanka.

Što su nam još umirovljenici u Osijeku rekli možete pogledati u videu ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap