Umirovljenik Josip (77) rado provodi vrijeme na imanju od dvije i pol tisuće metara kvadratnih

Barbara Jurišić
27. kolovoza 2022.
Priče
A- A+

Josip (77) je, kako kaže, radio svašta. Unatoč ukupnoj situaciji i zdravlju, u mirovini je zadovoljan te sa ženom, iz hobija, održava imanje. Češće provodi vrijeme tamo jer se njegova obitelj tamo druži. Pohvalio se i kako ima petoro unučadi starih od dvije do sedam godina.

Josip (77) u Osijeku
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Umirovljenik Josip (77) uživa u mirovini s obitelji. Zatekli smo ga u Osijeku dok je odlazio platiti račune i naći se sa starim prijateljem. Odvojio je nekoliko minuta kako bi razgovarao s nama.

49,99 kn
6,63 €
prije:
75,99 kn
10,09 €
Uštedite

Doline jogurt

Tekući ili čvrsti, 180 g
2,29 kn
0,30 €
Provjerite ponudu
39,99 kn
5,31 €
prije:
59,99 kn
7,96 €
Provjerite i uštedite
119,99 kn
15,93 €
prije:
199,99 kn
26,54 €
Provjerite i uštedite

Intimo ženske čarape s gaćicama

Elastične, elegantne, bež ili crne boje, 20 DEN • pakiranje od 3 para
22,99 kn
3,05 €
Prelistajte katalog
Umirovljenik Tomislav (66): ”Auto registriram tako što još uvijek idem raditi u istu firmu"

„Svašta sam radio, bio sam projektant i bio sam radio u upravi na izdavanju uporabnih dozvola. Bilo je svega zabavnoga na tome poslu. Sada, u mirovini, s obzirom na ukupnu situaciju i zdravlje, ja sam zadovoljan. Imam i petero unuka malih od sedam do dvije godine. Puni su anegdota. Ja u takvo što nisam mogao vjerovati dok nisam doživio. Mnogi su pričali da ću vidjeti kako će biti kad budem imao unuke. I stvarno je tako. Imam na selu malo imanje gdje sam preko ljeta. Sad sam u Osijeku slučajno, da platim račune, inače nisam ovdje.“ – rekao je gospodin Josip.

Objasnio nam je kako je češće u Zagrebu i na selu nego u Osijeku. Voli provoditi vrijeme na imanju. Tamo, sa svojom ženom, uzgaja povrće i skupa održavaju imanje. Njegovi unuci, također, dolaze na imanje kako bi se svi skupa družili i uživali.

„Više sam u Zagrebu i na selu. Na imanju imamo bašču, vrt, dvorište. Imamo 2 i pol tisuće kvadrata. Žena i ja to održavamo dokle još budemo mogli. Tamo nam dolaze unuci iz Zagreba tijekom ljeta i uživamo. Sve što radimo, radimo iz hobija. Uzgajamo sve živo: od paradajza, paprike, kupusa, luka, mrkve. Sve što se proizvodi od povrća, imamo. Ima puno savjeta, za vrt i sve, ali mladi imaju svoju politiku i oni se ponašaju onako kako oni misle da njima odgovara. Nema potrebe da mi stariji njima solimo pamet.“ – zaključio je umirovljenik Josip.

Umirovljenik Josip (77) rado provodi vrijeme na imanju od dvije i pol tisuće metara kvadratnih
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap