Umirovljenici Kati (85) nikada nije dosadno – vježba, pjeva i karta belu

Barbara Jurišić
15. svibnja 2022.
Priče
A- A+

Gospođa Kata (85) zadovoljna je svojim društvenim životom i vrijeme provodi tako da je uključena u razne aktivnosti koje se organiziraju u Matici umirovljenika. Iako joj je teško izdvojiti najdražu aktivnost, istaknula je vježbanje kao jednu od posebnijih.

Kata (85) u Belišću
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Prije mirovine umirovljenica Kata je, uglavnom, radila poslove u kući i oko nje te se brinula o djeci. Vrijeme provodi tako što se druži s ostalim umirovljenicima, putuje sa zborom i ide na kartaške turnire u beli. Veseli ju što će ponovno ići na zabave koje se zbog korone nisu održavale. Jedino joj je bitno da je zdrava jer onda je sve ostalo moguće.

“Drago mi je raditi u vrtu i dvorištu punom cvijeća”

„Imam nešto staža, što sam odradila, ali sam uglavnom kod kuće radila. Bilo je posla: kuća, dvorište, bašča, djeca i to je bilo to. Muž je radio, kad je umro, naslijedila sam njegovu mirovinu. Sada se družim s umirovljenicima. Idem kartati, na vježbe, idem pjevati. Ne mogu izdvojiti nešto jer sve su mi aktivnosti drage. Drago mi je i u mom vrtu raditi i u mojem dvorištu punom cvijeća. Lijepo si skratim moje dane i nije mi dosadno, a nema ni vremena kad bi mi bilo dosadno“ – govori umirovljenica Kata.

„Čovjek može sve kad je zdrav“

Kao jednu od mnogih aktivnosti kojima se bavi, izdvojila je zbor. Voli pjevati te putuje sa zborom. Nedavno su bili u Bocanjevcima povodom “Gastro festa” te često sudjeluju u raznim događajima. Kod nje u zboru se nalaze, uglavnom, žene te surađuju sa zborom “Belami”. Naime, nedostaje im nekoliko muškaraca. Kaže kako su im oni potrebni jer su muški glasovi ipak nešto jači.

Franjo (78): "Domovi su zbilja umirovljenički, jer su ih umirovljenici i napravili"

„Vježbe su mi posebne, dva puta tjedno idemo u ‘Maticu umirovljenika’ po 45 minuta. Kada imamo turnire, idem kartati belu. Bilo je prvih mjesta, to idemo ja i moja prijateljica. To kartamo s muškima, nema to samo žene da kartaju. Jedino što smo nas dvije najstarije, malo već slabije pamtimo, ali igramo. Ali zato, kada dođe neka zabava, nema problema. Samo ruke u zrak. Sada nije bilo puno zabava zbog ove korone. Ponovno je to sve krenulo u normalu, imali smo zabavu sada poslije ovog turnira. Zadovoljna sam društvenim životom i Bogu hvala na zdravlju. Onda čovjek može sve kad je zdrav” – zaključila je gospođa Kata.

Umirovljenici Kati (85) nikada nije dosadno – vježba, pjeva i karta belu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap