Umirovljenica Nevenka (75): „Inače čitam, idem na kavu, kukam, idem kod liječnika“

Barbara Jurišić
23. srpnja 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenica Nevenka (75) je radila 40 godina kao nastavnica povijesti i geografije. Imala je razne anegdote, ali nije htjela duljiti jer ju je čekala prijateljica kako bi otišle na kavu. Dane krati čitanjem raznih romana. Preporučila nam je i što vrijedi pročitati.

Nevena (75) u centru Valpova
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Umirovljenici Nevenki ne nedostaje anegdota. Nakon što je 40 godina bila nastavnica, zasluženo uživa u mirovini. Onoliko koliko joj zdravlje dopusti, naravno. Zaustavili smo ju u trenutku odlaska na kavu, ali rado je porazgovarala s nama.

„Radila sam 40 godina u prosvjeti, bila sam nastavnica povijesti i geografije. Bilo je puno anegdota, ima jedna koju stalno pričam u društvu. Jedan učenik mi kaže: ‘Pa šta sad Vi nas ispitujete? Vi i tako sve znate.’ Bilo ih je još, ali sada da ne duljim. Inače čitam, idem na kavu, kukam, idem kod liječnika i tako. Kao starci.“ – ispričala je veselo gospođa Nevena.

Umirovljenica Nevenka rekla nam je što voli čitati te je preporučila dva romana s kojima si i vi možete skratiti ove vruće, ljetne dane.

Umirovljeni prosvjetni radnik i učitelj plivanja Vladimir (70): „Mahao je rukama, utapa se“

„Volim čitati beletristiku, volim čitati nešto što ima veze s poviješću, suvremenu literaturu, ono što se veže za moju struku i tako dalje. Evo, imam ovdje nekoliko knjiga, za moj ukus, ne znači da je za svakoga, zove se ‘Dobro susjedstvo’ autorice Therese Anne Fowler i tu je ova ‘Tihe duše’ autorice Mélanie Guyard. On je više ovako povijesni.“ – završila je gospođa Nevenka.

Copy link
Powered by Social Snap