Stjepan (61): “Vozio sam kamion, bavio se atletikom, a sada iz potrebe prodajem povrće”

Barbara Jurišić
22. svibnja 2022.
Priče
A- A+

Umirovljenik Stjepan (61) prije mirovine je radio kao vozač kamiona i bavio se sportom. Sada, kao umirovljenik s invalidskom mirovinom, iz potrebe uzgaja povrće te ga prodaje na belišćanskoj tržnici.

Stjepan (61) na Belišćanskoj tržnici
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Gospodin Stjepan radio je kao vozač kamiona za vrijeme nestašice nafte i naftnih proizvoda. Nekih sretnih anegdota za podijeliti vezano uz svoj posao, kaže nam, nema. Obišao je mnoga mjesta zbog svojeg posla, no to nije bio jedini razlog njegovom putovanju. Zahvaljujući treniranju atletike je putovao na natjecanja. Sada se bavi poljoprivredom te prodaje svoje povrće kako bi si malo olakšao život.

Željko(67): "Otkriti ću toplu vodu ako kažem kao i svi drugi da je - loše"

„Bio sam vozač kamiona. Obišao sam njime jako puno. Imam anegdote, ali nemam neke dobre anegdote. Radio sam dok je bila kriza goriva, nafte, guma i svega ostaloga. Nije bilo lako. Prije sam se bavio atletikom. Išao sam na razna natjecanja koja su bila u Pečuhu, Rijeci, Splitu, Zagrebu, Varaždinu…

Nisam dobivao pehare, ali sam dobivao medalje, mada većinom lokalne. Sada se bavim poljoprivredom iz potrebe. Imam invalidsku mirovinu i ide sve nekako teže” – rekao je gospodin Stjepan.

Dodaje kako nije zadovoljan društvenim životom te smatra kako je uzrok tome neljudskost koja se uvukla među ljude. Tvrdi kako to nije prije tako bilo te kako nedostaje povezanost među ljudima koja je bila prisutna prije. Ljudi sada gledaju samo sebe, zaključuje, i to narušava sve odnose.

Stjepan (61): “Vozio sam kamion, bavio se atletikom, a sada iz potrebe prodajem povrće”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap